Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu raparperi tuorejuuston kera - simppeli jälkiruoka

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 02.06.2013 19:05

Raparperi on yllättävän monikäyttöinen kasvis. Yleensä siihen törmää piirakoissa, mutta se toimii hienona makuna myös pääruokien yhteydessä. Kokeilin pari viikkoa sitten raparperia kanan kanssa, mikä toimi varsin hyvänä sesonkiruokana. Raparperia voi myös grillata. Kypsentäessä siitä irtoaa paljon nestettä, mitä ei sovi päästää grillin pohjille. Niinpä käytimme apuna vuokaa. Tässä yksinkertainen jälkiruoka grilliaterian päätteeksi.

Ohje on varsin summittainen, koska raparperinvarsien paksuus, syöjien määrä ja mieltymyys makeuteen vaihtelee.  Lisäksi grillin kuumuus ja raparperin laatu määrää haudutuksen keston. Makua voi korjata mieleiseksi myös lopussa. Hyvä siitä tulee. Ei ole niin tarkkaa.

HUOM! Jos et halua alkoholia mascarponeen, korvaa sherry pitämälläsi mehulla. Raastettu sitruunankuori ja mehu toimii myös, mutta tekee lopputuloksesta happamamman.

EDIT: Vaimon blogista löytyy mainio ohje raparperipiirakkaan sekä raparperimehuun. Ensimmäistä kehui mummonikin ja jälkimmäinen on jäiden kera paahtavassa auringossa nautittuna taivaallista.

Grillattu raparperijälkiruoka

raparperinvarsia

kanelia

ruokosokeria

hunajaa

mascarpone-tuorejuustoa

sherryä (makeaa tai kuivaa mieltymyksen mukaan)

Kuumenna grilli keskilämmölle. Pätki raparperi 5 cm palasiksi. Lado ne grillivuokaan. Ripottele päälle hiukan kanelia ja sokeria maun mukaan. Lorauta vielä vähän hunajaa pintaan. Notkista mascarpone pienellä määrällä sherryä. Koostumus olisi hyvä olla kermavaahdon kuohkeaa. Laita vuoka tulille ja anna hautua, kunnes raparperi on pehmeää, mutta ei vielä mössöä. Annostele lautasille raparperia ja nosta päälle mascarponea. Lorauta pinnalle vuoassa olevaa nestettä.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Yllättävä raparperipiirakka! Satu vinkkaa ohjeen, jollaista et ehkä ole hoksannutSatu vinkkaa yllättävän raparperipiirakkaohjeen – moni ei ole hoksannutMehevä maissi-kanapannuHelppo raparpericurd valmistuu hetkessä – sopii loistavasti leivontaan!Grillauksen Suomen mestari: Näiden herkkujen grillaamista kannattaisi ehdottomasti kokeillaSinisimpukoita chorizon ja harissan kera
grillausjälkiruokaraparperi

Tuoreimmat aiheesta

grillaus
  • 25.07.201909:02
    lisuke

    Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksi

  • 19.08.201820:24
    taco

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 17.06.201822:21
    perulainen

    Lomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kautta

  • 27.05.201817:47
    kastike

    Sinappinen olutkastike grillatulle lihalle

  • 19.04.201820:48
    Elektroniikka

    Grillikuume nousee: Suomalaiset hakevat nyt kaasugrillejä ja tonnin Weberiä