Grillattu raparperi tuorejuuston kera - simppeli jälkiruoka

MTV Oy, All rights reserved

Raparperi on yllättävän monikäyttöinen kasvis. Yleensä siihen törmää piirakoissa, mutta se toimii hienona makuna myös pääruokien yhteydessä. Kokeilin pari viikkoa sitten raparperia kanan kanssa, mikä toimi varsin hyvänä sesonkiruokana. Raparperia voi myös grillata. Kypsentäessä siitä irtoaa paljon nestettä, mitä ei sovi päästää grillin pohjille. Niinpä käytimme apuna vuokaa. Tässä yksinkertainen jälkiruoka grilliaterian päätteeksi.

Ohje on varsin summittainen, koska raparperinvarsien paksuus, syöjien määrä ja mieltymyys makeuteen vaihtelee.  Lisäksi grillin kuumuus ja raparperin laatu määrää haudutuksen keston. Makua voi korjata mieleiseksi myös lopussa. Hyvä siitä tulee. Ei ole niin tarkkaa.

HUOM!Jos et halua alkoholia mascarponeen, korvaa sherry pitämälläsi mehulla. Raastettu sitruunankuori ja mehu toimii myös, mutta tekee lopputuloksesta happamamman.

EDIT: Vaimon blogista löytyy mainio ohje raparperipiirakkaan sekä raparperimehuun. Ensimmäistä kehui mummonikin ja jälkimmäinen on jäiden kera paahtavassa auringossa nautittuna taivaallista.

Grillattu raparperijälkiruoka

raparperinvarsia

kanelia

ruokosokeria

hunajaa

mascarpone-tuorejuustoa

sherryä (makeaa tai kuivaa mieltymyksen mukaan)

Kuumenna grilli keskilämmölle. Pätki raparperi 5 cm palasiksi. Lado ne grillivuokaan. Ripottele päälle hiukan kanelia ja sokeria maun mukaan. Lorauta vielä vähän hunajaa pintaan. Notkista mascarpone pienellä määrällä sherryä. Koostumus olisi hyvä olla kermavaahdon kuohkeaa. Laita vuoka tulille ja anna hautua, kunnes raparperi on pehmeää, mutta ei vielä mössöä. Annostele lautasille raparperia ja nosta päälle mascarponea. Lorauta pinnalle vuoassa olevaa nestettä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.