Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdellä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 26.05.2016 22:09

Helpoin mahdollinen hyvä kasvisruoka on oliiviöljyllä voidellut ja grillatut kasvikset. Pari kolme ensimmäistä kertaa kesässä ne maistuvat erinomaisilta, mutta sitten iskee toive hivenen monimuotoisempiin makuihin. 

MTV Oy, All rights reserved

Tässä munakoiso saa höysteeksi lattarihenkistä mojo de ajo -kastiketta sekä lopussa piristeeksi basilikkaisen yrttistä salsa verdeä. Molemmat soosit ovat timanttia kaikenlaisessa grillaamisessa. Kevyeksi lounaaksi vaikka salaatin kera tai lihan tai lisukkeeksi.

Mojo de ajossa valkosipulit karamellisoidaan hitaasti uunissa tai grillissä. Soosi koostuu pitkälti valkosipulista, mutta suukäryä siitä ei liiemmin synny. Hymyä sen sijaan maun puolesta.

Söimme munakoison lisäksi grillattua broileria, jonka kruunasi salsa verden raikkaan aromikas maku. Toimii yhtä lailla ihan kaiken lihan ja kalan kanssa.

VINKKI! Kastikkeet voi tehdä jo edellisenä päivänä, jolloin grillaus sujuu nopsaan ja helposti. Mojo de ajoa kantsii tehdä kerralla isompi satsi ja laittaa jääkaappiin. Se säilyy siellä kuukauden.

VINKKI 2! Homma toimii yllättävän hyvin ja kevyemmin niin, että noukkii kypsät valkosipulinkynnet öljystä, soseuttaa ne ja jatkaa loppuun ilman öljyä. Kantsii silloin ottaa sitruksinen öljy talteen muita kokkailuja varten. MTV Oy, All rights reserved

Grillattua munakoisoa, mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdellä

4 hlölle lisukkeeksi

2 isompaa munakoisoa

1 annos mojo de ajo -kastiketta (kts. alla)

1 annos salsa verdeä (kts. alla)

suolaa

mustapippuria

Tee ensin kastikkeet alla olevien ohjeiden mukaan. Kuumenna grilli melko kuumaksi. Leikkaa grillin lämmetessä munakoisot parin sentin siivuiksi (pitkittäin tai poikittain, makuasia). Levitä mojo de ajo -kastike siivujen päälle, molemmin puolin, mutta yhdelläkin puolella pärjää hyvin. Mausta siivut suolalla ja pippurilla. Grillaa munakoisoihin kunnon ritiläväri ja käännä 90 astetta. Kun ristikko on paahtunut pintaan, käännä ympäri ja grillaa vielä hyvä väri toisellekin puolelle, reilu 5 min. Nosta tarjoiluastiaan tai suoraan lautasille ja lorauta päälle salsa verdeä. Tarjoile lämpöisinä.

Mojo de ajo

3 kokonaista valkosipulia, kynnet irrotettuna ja kuorittuna

1 dl oliiviöljyä

1 dl limemehua puristettuna

1 dl appelsiinimehua puristettuna

2 tl kuivattua oreganoa

0,5-1 tl chilihiutaleita

suolaa

Kuumenna uuni tai grilli 175 asteeseen. Lataa valkosipulinkynnet uunin tai grillin kestävään, pienehköön vuokaan ja kaada päälle öljyä niin paljon, että kynnet peittyvät ainaskin melkein. Laita uuniin tai grilliin ja anna kypsyä 45 min tai kunnes kynnet ovat kauniin kullanruskeat. Kaada päälle limen ja appelsiinin mehu ja anna pöhistä hiljalleen vielä 15 min, jotta kastike sakenee. Ota pois lämmöstä ja anna hetki jäähtyä. Soseuta valkosipulit haarukalla öljyn sekaan. Mausta oreganolla ja chilillä. Sekoita ennen käyttöä.

Salsa verde basilikalla

0,75 dl hienonnettua lehtipersiljaa

0,75 dl hienonnettua basilikaa

10 sardellifilettä (myös anjovis käy, maun ja koon mukaan)

1 rkl kapriksia hienonnettuna

2 tl raastettua sitruunankuorta

1 valkosipulinkynsi, pieneksi raastettuna

0,5-1 tl chilihiutaleita

1,5 dl oliiviöljyä

suolaa

lopuksi 1 rkl punaviinietikkaa

Yhdistä ainekset punaviinietikkaa lukuun ottamatta. Annan maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia. Voit myös säilyttää jääkaapissa pari päivää. Lisää punaviinietikka sekaan juuri ennen käyttöä.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäHedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin keraMehevä maissi-kanapannuTuoretomaattikeitto katkaravuillaMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!(Vähän niin kuin) Stroganoff
grillaaminengrillatutgrillausgrillausreseptikasvisruokalisukemojo de ajomunakoisopaleoreseptisalsa verdevegaanivegaaniruoka

Tuoreimmat aiheesta

grillaaminen
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 25.07.201909:02
    lisuke

    Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksi

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana

  • 09.05.201912:01
    Digi

    Tynnyrigrilli kesän hitti? Kaasugrilli yhä suomalaisten suosikki – Lue huippukokin grillausvinkit

  • 19.08.201820:24
    taco

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 25.08.201607:00
    grillaus

    Grillattu häränfilee purjotuhkavoilla