Mainos
Mainos

Grillattu makrilli sinappikastikkeella

Olen halunnut grillata makrillia jo pitkään. Koskaan tiskin tarjonta, suunnitelmat ja mahdollisuudet eivät ole kohdanneet. Ennen tätä. Simppelisti kamadoon ja kesän paras kala-annos grillistä ulos.

Makrilli on erinomaisen monikäyttöinen kala. Sen rasvaisuus mahdollistaa ympärille voimakkaankin makumaailman sekä savustuksen. Grillissä kalan kypsyys on tietenkin tarkkaa, mutta moniin lajitovereihinsa verrattuna ei niin nöpönuukaa.

Nappasin ensikerran ohjeeksi Strömsö-kokki Paul Svenssonin Grilli kuumana -kirjasta grillatun makrillin sinappikastikkeella (hiukan muokattuna). Erinomaista! Makrilli kannattaa grillata halsterin kanssa, jotta sen voi kääntää kätevästi eivätkä grilliritilät ole täynnä kalannahkaa.

PS. Tsekkaa myös muut grillireseptit! 

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.

Grillattu makrilli sinappikastikkeella

2 hlölle

2 makrillia fileoituna
1 tl currya
kasviöljyä (esim. rypsi tai oliivi)
suolaa
mustapippuria

Kastike:
2 tl kokojyväsinappia
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
timjaminlehtiä
1-3 rkl kasviöljyä (esim. rypsi tai oliivi)

Lämmitä grilli kuumaksi. Mausta makrillifileet kauttaaltaan currylla, mustapippurilla ja suolalla. Aseta fileen lihapuolet vastakkain ja sivele pinnalle kevyesti öljyä. Purista makrillit halsterin väliin ja grillaa suoralla lämmöllä käännellen kaloja muutaman kerran grillauksen aikana. Grillaa makrilleja noin 5-7 minuuttia, kunnes niiden liha on vaalentunut.

Sekoita sinapista, sitruunan kuoresta, mehusta, timjamista ja öljystä kastike. Maistele ja säädä mittasuhteet mieleiseksi. Sivele makrillit öljyllä kauttaaltaan niiden ollessa kypsiä.


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja