Grillattu makrilli sinappikastikkeella
Olen halunnut grillata makrillia jo pitkään. Koskaan tiskin tarjonta, suunnitelmat ja mahdollisuudet eivät ole kohdanneet. Ennen tätä. Simppelisti kamadoon ja kesän paras kala-annos grillistä ulos.
Makrilli on erinomaisen monikäyttöinen kala. Sen rasvaisuus mahdollistaa ympärille voimakkaankin makumaailman sekä savustuksen. Grillissä kalan kypsyys on tietenkin tarkkaa, mutta moniin lajitovereihinsa verrattuna ei niin nöpönuukaa.
Nappasin ensikerran ohjeeksi Strömsö-kokki Paul Svenssonin Grilli kuumana -kirjasta grillatun makrillin sinappikastikkeella (hiukan muokattuna). Erinomaista! Makrilli kannattaa grillata halsterin kanssa, jotta sen voi kääntää kätevästi eivätkä grilliritilät ole täynnä kalannahkaa.
PS. Tsekkaa myös muut grillireseptit!
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.
Grillattu makrilli sinappikastikkeella
2 hlölle
2 makrillia fileoituna
1 tl currya
kasviöljyä (esim. rypsi tai oliivi)
suolaa
mustapippuriaKastike:
2 tl kokojyväsinappia
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
timjaminlehtiä
1-3 rkl kasviöljyä (esim. rypsi tai oliivi)
Lämmitä grilli kuumaksi. Mausta makrillifileet kauttaaltaan currylla, mustapippurilla ja suolalla. Aseta fileen lihapuolet vastakkain ja sivele pinnalle kevyesti öljyä. Purista makrillit halsterin väliin ja grillaa suoralla lämmöllä käännellen kaloja muutaman kerran grillauksen aikana. Grillaa makrilleja noin 5-7 minuuttia, kunnes niiden liha on vaalentunut.
Sekoita sinapista, sitruunan kuoresta, mehusta, timjamista ja öljystä kastike. Maistele ja säädä mittasuhteet mieleiseksi. Sivele makrillit öljyllä kauttaaltaan niiden ollessa kypsiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti