Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu entrecôte ja chimichurri-kastike

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 06.07.2016 19:38

Eletään jo heinäkuuta, mutta tuntuu, että kesä alkaa vasta nyt kunnolla startata. Kunnon kesäpäivistä on ollut sen verran taukoa ja tulot ja menot olleet sen verran tiheitä, että tietty kesäfiilis on ehtinyt jäädä taka-alalle. Toivottavasti alkava loma korjaa tilanteen kertaheitolla. MTV Oy, All rights reserved

Tajusin juuri, etten ole tänä kesänä grillannut vielä kertaakaan naudanlihaa, mikä tarkoittaa käytännössä meillä entrecôtea. Asia oli onneksi helpolla oikaistu ja kun höysteeksi löytyi chimichurri-ohje Kira Weckmanin ja miehensä Michel Garzónin kirjasta Latinomakuja, oli lihaisa ilottelu valmiina starttaamaan. Kyseinen kirja sai meillä uuden elämän grilli- ja kesäkautena ja houkuttelevista resepteistä oli yhtäkkiä runsaudenpulaa.

VINKKI! Savusuolahiutaleet sopivat täydellisesti grilliruokaan ja tuovat sille hienostuneen viimeistelyn savunmakuun, joten tätä ruokaa varten ostettu paketti kyllä kuluu kesän aikana, kun muistat käyttää.

VINKKI 2! Naudan kypsyydet: Kypsä 70 °C, medium 60-65 °C, rosé 50-55 °C. Oma suosikki 57 °C, mutta yleensä menen näppituntumalla.

Grillattu entrecôte ja chimichurri-kastike

4 hlölle

800 g entrecôtea

rypsiöljyä

suolaa

mustapippuria

savusuolahiutaleita

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä. Tee sillä välin chimichurri. Leikkaa liha 200 g pihveiksi ellet pyytänyt lihakauppiasta jo tekemään sitä.

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Hiero hieman öljyä pihvien pintaan. Grillaa pihvit kuumassa grillissä ja anna sitten kypsyä hieman miedommassa lämpötilassa, kunnes pihvien sisälämpötila on haluamasi tai hitusen alle. Laita vielä folioon vetäytymään huoneenlämpöön 5-10 minuutiksi.

Ripottele pihvien päälle savusuolahiutaleita. Tarjoile chimichurrin kera (tai argentiinalaisittain superlihaisasti chorizo-makkaroiden kera.

Chimichurri-kastike

1/2 dl rypsiöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

4 rkl lager-olutta

1/2 sitruunan mehu

1 pieni sipuli tai 1/2 dl kevätsipulia, hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

pieni pala punaista paprikaa, hienonnettuna

tuoretta punaista chiliä maun mukaan, hienonnettuna

1 dl lehtipersiljaa, hienonnettuna

sokeria

suolaa

mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja säädä chilillä, sokerilla, suolalla ja pippurilla mieleiseksi.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannu(Vähän niin kuin) StroganoffChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäTartar kahdella tapaa - hirvi ja nautaGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdelläSherryssä haudutettu karitsanpaisti
chimichurrientrecotegrillattugrillauskastikelatinoruokaliharuoka
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
naudanliha
resepti