Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

Julkaistu 16.09.2018 18:37

Niin yksinkertainen resepti, että melkein hävettää. Voit vetää viimeisen päälle ja tehdä gnocchit itse, mutta kaupasta ostettuna ruoka on pöydässä vartissa ja niin täynnä italialaista makua, ettei muusta väliä. Sopii alku- ja pääruoaksi.

Perunasta on moneksi ja italialainen "perunapasta", gnocchi, kuuluu suosikkeihini. Gnocchit on melko helppo tehdä itsekin, mutta viime vuosina on alkanut ilmestyä riittävän hyviä puolivalmisteitakin markettien valikoimaan. Ostin paketin varmuuden varalta, koska en ollut varma, miten lauantai-illan kokkailujen kanssa kävisi. Ja onneksi ostin. Kokkailut eivät menneet ihan niin kuten kuvittelin ja piti tehdä nopsaan B-suunnitelma. Olin ostanut gorgonzolaa ihan herkuttelumielessä. Kun kaapissa oli vielä puolivahinko-ostoksena vanhaksi menevä kermapurkki, muodostui idea vaihtoehtoruoasta varsin helposti. Ja hitto, että tulikin hyvää! Viiden raaka-aineen upea ruoka toimi meillä italialaisittain priminiä eli alkuruokana, kun päälle nautittiin vielä vasikanleikettä.

HUOM! Homma toimii täysillä myös ilman pähkinää. Gorgonzolan voit korvata millä tahansa helposti sulavalla, mieluisalla sinihomejuustolla.

VINKKI! Tee gnocchit itse tällä reseptillä.
VINKKI 2! Kastike toimii täydellisesti myös pastan kanssa.

Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella
2-3 hlölle
500 g gnoccheja
2 dl kuohukermaa 200 g gorgonzola dolcea (tai muuta pehmeää, lempeää sinihomejuustoa) 1 tl vehnäjauhoja kourallinen pähkinöitä hienonnettuna, esim. pistaasi, saksanpähkinä, hasselpähkinä suolaa mustapippuria lehtipersiljaa viimeistelyyn







OHJE: Laita gnocchit keittymään suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Ovat hetkessä valmiita (n. 2 min). Valuta ne.
Kaada kerma kattilaan. Lämmitä se keskilämmöllä kuumaksi, melkein kiehuvaksi. Sekoita välillä, ettei pala pohjaan. Lisää juusto koko ajan sekoittaen. Anna sen sulaa kunnolla pari minuuttia. Vispaa vehnäjauhot mukaan tekemään kastikkeesta hiukan vahvempi. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi. Sekoita joukkoon gnocchit. Annostele lautasille. Ripottele pinnalle pähkinämurskaa ja lehtipersiljaa.

Lisää aiheesta:

Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäMustaa riisiä, paahdettua päärynää ja gorgonzolaaCrêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaaVegaaninen mustapapu-maissitacoMac 'n' Cheese kinkulla Anthony Bourdainin tyyliinPastaklassikko: Cacio e Pepe
gnocchireseptiitalialainenalkuruokagorgonzolasinihomejuustokermapähkinäkasvisruokapikaruoka

Tuoreimmat aiheesta

gnocchi
  • 10.10.201310:00
    kasvisruoka

    Gnocchit kurpitsan, sienten ja salvian kera

  • 13.09.201309:30
    kantarelli

    Kausiruokaa: Kurpitsa-gnocchit ja kermainen kantarellikastike

  • 11.03.201306:15
    bataatti

    Bataattignocchit ja rucolapesto.

  • 28.11.201206:15
    Italia

    Gnocchit ja saksanpähkinäkastike