Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

Niin yksinkertainen resepti, että melkein hävettää. Voit vetää viimeisen päälle ja tehdä gnocchit itse, mutta kaupasta ostettuna ruoka on pöydässä vartissa ja niin täynnä italialaista makua, ettei muusta väliä. Sopii alku- ja pääruoaksi.

Perunasta on moneksi ja italialainen "perunapasta", gnocchi, kuuluu suosikkeihini. Gnocchit on melko helppo tehdä itsekin, mutta viime vuosina on alkanut ilmestyä riittävän hyviä puolivalmisteitakin markettien valikoimaan. Ostin paketin varmuuden varalta, koska en ollut varma, miten lauantai-illan kokkailujen kanssa kävisi. Ja onneksi ostin. Kokkailut eivät menneet ihan niin kuten kuvittelin ja piti tehdä nopsaan B-suunnitelma. Olin ostanut gorgonzolaa ihan herkuttelumielessä. Kun kaapissa oli vielä puolivahinko-ostoksena vanhaksi menevä kermapurkki, muodostui idea vaihtoehtoruoasta varsin helposti. Ja hitto, että tulikin hyvää! Viiden raaka-aineen upea ruoka toimi meillä italialaisittain priminiä eli alkuruokana, kun päälle nautittiin vielä vasikanleikettä.

HUOM! Homma toimii täysillä myös ilman pähkinää. Gorgonzolan voit korvata millä tahansa helposti sulavalla, mieluisalla sinihomejuustolla.

VINKKI! Tee gnocchit itse tällä reseptillä.
VINKKI 2! Kastike toimii täydellisesti myös pastan kanssa.

Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella
2-3 hlölle
500 g gnoccheja
2 dl kuohukermaa
200 g gorgonzola dolcea (tai muuta pehmeää, lempeää sinihomejuustoa)
1 tl vehnäjauhoja
kourallinen pähkinöitä hienonnettuna, esim. pistaasi, saksanpähkinä, hasselpähkinä
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa viimeistelyyn

OHJE: Laita gnocchit keittymään suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Ovat hetkessä valmiita (n. 2 min). Valuta ne.
Kaada kerma kattilaan. Lämmitä se keskilämmöllä kuumaksi, melkein kiehuvaksi. Sekoita välillä, ettei pala pohjaan. Lisää juusto koko ajan sekoittaen. Anna sen sulaa kunnolla pari minuuttia. Vispaa vehnäjauhot mukaan tekemään kastikkeesta hiukan vahvempi. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi. Sekoita joukkoon gnocchit. Annostele lautasille. Ripottele pinnalle pähkinämurskaa ja lehtipersiljaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!