Enchilada-vuoka katkaravuilla

EnchillavuokSIVUMAKUÄLÄKÄYTÄ

Tässä helppo ja herkullinen tortillavuoka, joka maistuu tilanteessa kuin tilanteessa. Vähän kuin pannulla tehty lasagne meksikolaisittain. Tätä on myös helppo muunnella maun ja jääkaapin sisällön mukaan.

PS. Tsekkaa myös muut meksikolaiset reseptit! Ja seuraa uusia ruokaseikkailuja Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Enchilada-vuoka katkaravuilla
3-4 hlölle
8 maissitortillaa tai maissi-vehnätortillaa
800 g tomaattimurskaa
1-2 jalapeñoa, siemenet poistettuna, hienonnettuna
350 g katkarapuja
2 pientä punasipulia, ohueksi siivutettuna
½ puntti korianteria, hienonnettuna, varret mukana
350-400 g katkarapuja
150 g fetaa, murusteltuna
ranskankermaa viimeistelyyn
kasviöljyä
suolaa, mustapippuria

Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle hiukan öljyä. Paista tortillat kevyesti niin, että reunat alkavat hiukan ruskistua ja laita sivuun. Lisää hiukan öljyä ja laita ¾ sipulirenkaista kuullottumaan pariksi minuutiksi. Kippaa mukaan tomaattimurska ja jalapeñot. Sekoita ja anna poreilla välillä sekoitellen n. 10 min. Lisää mukaan melkein kaikki korianteri ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kannuun tai blenderiin ja surauta sileäksi.

Lorauta hiukan öljyä pannulle ja lisää kolmannes tomaattikastikkeesta. Laske lämpöä melko miedolle. Lisää pohjalle neljä tortillaa ja niiden päälle ¾ katkaravuista ja fetasta. Kaada päälle toinen kolmannes kastikkeesta. Peitä lopuilla tortilloilla. Laita pinnalle loput kastikkeesta, katkaravuista ja fetasta.

Peitä kannella ja anna kypsyä 5-7 min. Ota liedeltä ja viimeistele lopuilla sipulirenkailla, korianterilla ja fetalla. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile ranskankerman kera.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat