Dutch Baby – suolainen pannukakku paistinpannulla brunssille, lounaaksi, aamiaiselle…

Sivumaku Dutch Baby pannukakku
Dutch Baby -pannukakku. MTV

Maailmassa on useita herkullisia "alustaruokia", joissa ruokalajin konsepti perustuu yksinkertaiseen alustaan, jota voi höystää mielensä mukaan. Pizza, taco, burgeri, lasagne jne. Tässä yksi sellainen lisää, nimestään huolimatta amerikkalainen Dutch Baby, eli paistinpannussa valmistuva kuohkea pannukakku.

Dutch Baby toimii hämmentävän hyvin aamiaisella, brunssilla, piknikillä, lounaaksi, juhlasnackina, päivällisellä ja iltapalaksi. Sen voi täyttää vaikka millä, ajatellen vaikka pizzatäytteitä tai salaatteja tai tanskalaisia voileipiä. Erilaisia juustoja, leikkeleitä, yrttejä, katkarapuja, äyriäisiä jne. Vappuna mukaan meni kapris-jogurttikastiketta, palvikinkkua, retiisiä ja salaatinversoja.

PS. Uusimmat ruokaseikkailut löydät aina Facebookista, Instagramista (etenkin Stories) ja Twitteristä.

Dutch Baby

2 annosta
3 kananmunaa
2 dl täysmaitoa
2 rkl voita
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl voita pannun voiteluun

Nosta valurautainen paistinpannu (läpimitta 20-25 cm) uuniin. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sulata voi. Vatkaa munat vaahdoksi ja kaada maito sen jälkeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää voisula joukkoon ja sekoita lopuksi jauhot, maissitärkkelys ja mausteet.

Ota kuuma paistinpannu uunista ja voitele se voilla. Kaada taikina pannuun ja nosta pannu takaisin uuniin 20-30 minuutiksi. Pannukakku on valmis, kun se on kauniin ruskea ja kohonnut.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!