Cocktail-maailma kiehtoo sen makumaailman runsaudella ja loputtomalla mielikuvituksella. Itse sheikkailen juomasekoituksen aina sunnuntaisin. Kasasin yhteen 10 hyvää ohjetta, joista tässä puolet.
Sunnuntai-iltapäivän cocktail-perinne sai alkunsa muutama vuosi sitten, kun kaappi pullisteli väkeviä alkoholipulloja, joita ei tullut koskaan nautittua. Aloin etsiä juomaohjeita, joista saisi helpolla mielenkiintoisia sekoituksia. Samalla aloin ymmärtää edes hiukan eri alkoholien olemusta ja käyttäytymistä drinkeissä.
Samalla innostus kasvoi ja tyhjentyneiden pullojen tilalle tuli ostettua uusia ja vähän laadukkaampia. Kuten ruoassakin, myös drinksujen herkullisuus määrittyy raaka-aineiden laadun mukaan.
Cocktail-ohjeiden etsiminen on melkoisen työlästä, vaikka verkko on niitä täynnä. Kun klassikot on koluttu, törmää koko ajan ohjeisiin, joissa on mukana jokin olennainen raaka-aine, jota ei kaapista löydy tai jonka tekeminen vaatisi liikaa työtä, kuten maustetut siirapit. Näissä ohjeissa ei kikkailla liikaa.
Keräsin yhteen tänä vuonna testattuja cocktaileja, jotka julkaisen kahdessa osassa. Yhteistä nimittäjää niillä ei ole, ellei sellaiseksi luokitella helppoutta. Mutta sheikkeri tarvitaan. Sellaisen saa alle kympillä. Ainesten survomiseen sheikkerissä tai lasissa kelpaa esim. kaulimen pää.
Parjaan Alkoa alvariinsa, mutta väkevien puolella on ollut huikea kehitys kuluneen viiden vuoden aikana. Laatuginejä löytyy jo jokaisesta myymälästä ja monesta myös laadukasta rommia ja vodkaa. Vuosikymmenen alussa ne olivat harvinaisuuksia. Mutta parannettavaa löytyy silti vielä paljon.
HUOM! Nämä ovat kaikki netistä lainattuja ohjeita, mutta en ole ottanut talteen alkuperäistä lähdettä, joten en pysty jakamaan siitä myöskään kunniaa. Oma osaamiseni riittää vasta klassikkojen muotoiluun pienellä twistillä.




