Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chipotleriisi - monikäyttöinen meksikolainen lisuke

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 16.07.2015 17:20

Matka kohti chimichangaa jatkuu. Uppopaistettuun burritoon laitettiin Shay Olan kirjassa Meksikolaista meksikolaisittain niin paljon täytteitä, että siitä riitti blogattavaa moneen otteeseen. Samalla tuli postanneeksi monenmoisia herkullisia lisukkeita grilli- tai meksikolaisaterian kylkeen. Kaiken maailman purkkikamat on niin nähty ja niiden tarjoama tunkkainen näkemys meksikolaisesta keittiöstä on kaikkea muuta kuin aito. Tämäkin riisilisuke sopii moneen ja on makumaailmaltaan syvä, mutta fressi. Sellainen meksikolainen risotto. Kokeile erilaisten texmex-ruokien oheen.

HUOM! Jotkut suomalaisten suosimat yleisriisilajikkeet kypsentyvät nopeammin, joten tarkkaile enemmän riisin kypsyyttä kuin reseptin aikoja.

VINKKI! Tsekkaa meksikolaisreseptit, joissa chipotleriisiä voi käyttää lisukkeena.

MTV Oy, All rights reserved

Chipotleriisi

6 hlölle

250 g pitkäjyväistä riisiä

1 l kana- tai kasvislientä

nokare voita

1 rkl oliiviöljyä

2 sellerinvartta, hienonnettuna

1 porkkana, hienonnettuna

1 sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 punainen paprika, ilman siemeniä ja hienonnettuna

1 punainen chili, hienonnettuna

2 tomaattia, kaltattuina, ilman siemeniä ja hienonnettuna

1 rkl tomaattipyreetä

1-2 rkl adabo-säilöttyä chipotle tai savupaprikajauhetta

250 g pitkään kypsytettyä cheddarjuustoa, raastettuna

suolaa

Viimeistelyyn:

1 dl cremaa (ohje alla)

korianteria

granaattiomenan siemeniä

Huuhdo riisi kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi pysyy kirkkaana. Valuta kuivaksi ja siirrä syrjään. Kaada kana- tai kasvisliemi kattilaan, nosta liedelle ja pidä matalalla lämmöllä.

Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota sellerit, porkkanat ja sipuli. Lisää valkosipuli ja paista minuutin ajan. lisää paprika ja chili ja paista vielä toinen minuutti.

Lisää kattilaan valutettu riisi ja keitä, kunnes se on läpikuultavaa. Sekoita tomaatit, tomaattipyree ja chipotlet tai savupaprika joukkoon. Madalla lämpöä ja lisää lientä joukkoon kauhallinen kerrallaan sen imeydyttyä (kuten risottoa tehdessä). Jatka näin noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on al dente.

Lisää riisiin juusto sekoittaen kunnes se on kokonaan sulanut. Keitä sitten vielä 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle korianteria ja granaattiomenan siemeniä. Tarjoile creman kanssa.

CREMA:

1 dl majoneesia (resepti)

2 dl ranskankermaa

1 limetin mehu

1 tl chilihiutaleita

Sekoita majoneesi ja ranskankerma. Lisää joukkoon limetin mehu ja chilimurska.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Tuoretomaattikeitto katkaravuillaPaprikainen risotto sardellilla ja buffalomozzarellallaSichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljylläKuhaa "romesco" ja mantelinen oliivihöystöThai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissiSake-marinoitu lohi, paistettu katkarapuriisi ja ananasta
chililisukemeksikolainenreseptiriisitexmex

Tuoreimmat aiheesta

chili
  • 12.09.201915:10
    pulled pork

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 28.03.201906:30
    thai

    Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

  • 14.03.201921:01
    kiinalainen

    Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

  • 31.01.201920:05
    pasta

    Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pasta

  • 23.12.201820:49
    kiinalainen

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä