Zuppa Inglese
Zuppa Inglese on ihanan, klassisen italialaisjälkiruoan nimi – herkullista sokerikakkua ja vaniljakreemiä.
Kahdeksalle
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 3 dl sitruunavaahtoa paketista
- 2 dl kermavaahtoa
- ½ sitruunan raastettu kuori
Kastike
- 1 l mansikoita
- 1 dl punaviiniä
- 1 appelsiinin raastettu kuori
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla, penslaa kevyesti öljyllä tai voisulalla.
3. Valmista sitruunavaahto. Vatkaa kerma ja lisää vaahtoon sitruunankuoren kera.
4. Vatkaa munat ja sokeri, sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää munavaahtoon. Levitä uunipannulle. Paista uunin keskitasolla 4-5 minuuttia.
5. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja vedä paistopaperi irti.
6. Levitä päälle sitruunavaahto. Kääri rullalle lyhyestä päädystä, laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jäähtymään.
7. Soseuta marjat pyreeksi, lisää viini, mausta appelsiininkuorella. Kaada kastiketta lautasille, laita päälle kääretorttuviipaleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan