Yrttipastaa ja salamia
Tähän ruokaan sopivat kaikki tuoreet yritit. Voit käyttää myös kuivattuja yrttejä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g pastaa
- ½ kukkakaalin nuput
- 1 parsakaalin nuput
- 300 g viipaloitua salamia
- 4 dl ruokakermaa
- 1 nippu rakuunaa
- 1 nippu oreganoa
- 1 nippu timjamia
- 1 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kukkakaalit ja parsakaalit, kun keittoaikaa on jäljellä 5 minuuttia.
2. Viipaloi salami ja kuullota se nopeasti wokissa. Lisää kerma ja kiehauta. Hienonna tuoreet yrtit ja lisää ne kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lisää vastakeitetty pasta kastikkeeseen ja sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka