Ylipitkä omenaviineri
Tämä on oikeastaan alunperin ranskalainen klassikko ja valmistaikinasta tosi helppo toteutta. Ohje sopii muillekin happoisille hedelmille, kuten aprikooseille ja persikoille.
Yksi pitko
- 2 levyä pakastevoitaikinaa
- 2-3 hapanta omenaa ohuina lohkoina
- 1 dl appelsiinimarmeladia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli puoliksi sulanut taikina kevyesti, penslaa kaksi lyhyttä sivua vedellä ja liimaa levyt yhteen pitkoksi.
2. Nosta pitko leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Merkitse taikinapyörällä reuna, noin puoli senttiä ympäriinsä. Jaa omenalohkot reunavyöhykkeen sisäpuolelle.
3. Levitä omenalohkojen päälle marmeladi ja paista noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa