Ylioppilaan pikkuleivät

Ylioppilaan pikkuleivät voit valmistaa juhlaa edeltävällä viikolla. Säilytä suojattuna. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl (50 g) mantelijauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaarouhetta

Koristeluun

  • n. 100 g tummaa suklaata
  • (pehmeitä) kultahelmiä

Valmistusohje

Vaahdota voi tai margariini ja sokeri.

Lisää muna vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa taikinaa vain sen verran, että se on tasainen.

Pursota euron kolikon kokoisia nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Pursota viisi nokaretta vieretysten, sillä taikina leviää.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.

Kasta keksin reunat suklaassa ja laita kultahelmi lyyraksi.

Anna suklaan jähmettyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.