Ylioppilaan pikkuleivät
Ylioppilaan pikkuleivät voit valmistaa juhlaa edeltävällä viikolla. Säilytä suojattuna. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl (50 g) mantelijauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g valkosuklaarouhetta
Koristeluun
- n. 100 g tummaa suklaata
- (pehmeitä) kultahelmiä
Valmistusohje
Vaahdota voi tai margariini ja sokeri.
Lisää muna vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa taikinaa vain sen verran, että se on tasainen.
Pursota euron kolikon kokoisia nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Pursota viisi nokaretta vieretysten, sillä taikina leviää.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Kasta keksin reunat suklaassa ja laita kultahelmi lyyraksi.
Anna suklaan jähmettyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti