Ylioppilaan pikkuleivät
Ylioppilaan pikkuleivät voit valmistaa juhlaa edeltävällä viikolla. Säilytä suojattuna. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl (50 g) mantelijauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g valkosuklaarouhetta
Koristeluun
- n. 100 g tummaa suklaata
- (pehmeitä) kultahelmiä
Valmistusohje
Vaahdota voi tai margariini ja sokeri.
Lisää muna vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa taikinaa vain sen verran, että se on tasainen.
Pursota euron kolikon kokoisia nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Pursota viisi nokaretta vieretysten, sillä taikina leviää.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Kasta keksin reunat suklaassa ja laita kultahelmi lyyraksi.
Anna suklaan jähmettyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta