Ylellinen viili
Julkaistu
Useimmat unelmoivat maukkaasta, vanhanajan viilistä. Sen voit valmistaa helposti itse.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 kpl
- 1 l kulutusmaitoa
- 1 dl viiliä
- halutessasi, 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna maito hieman kiehumispisteen alle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, n. 22 astetta, laittamalla kattila kylmään veteen.
2. Sekoita mukaan viili ja halutessasi kerma, saadaksesi päälle kermakerroksen. Kaada seos annoskulhoihin. Peitä liinalla ja anna seistä keittiössä kunnes viili jähmettyy, n. 1 vuorokausi.
3. Jäähdytä jääkaapissa kylmiksi ennen kuin syöt viilit kanelin tai inkiväärin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta