Ylellinen viili
Useimmat unelmoivat maukkaasta, vanhanajan viilistä. Sen voit valmistaa helposti itse.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 kpl
- 1 l kulutusmaitoa
- 1 dl viiliä
- halutessasi, 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna maito hieman kiehumispisteen alle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, n. 22 astetta, laittamalla kattila kylmään veteen.
2. Sekoita mukaan viili ja halutessasi kerma, saadaksesi päälle kermakerroksen. Kaada seos annoskulhoihin. Peitä liinalla ja anna seistä keittiössä kunnes viili jähmettyy, n. 1 vuorokausi.
3. Jäähdytä jääkaapissa kylmiksi ennen kuin syöt viilit kanelin tai inkiväärin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Pika bébét
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan