Ylellinen viili

Useimmat unelmoivat maukkaasta, vanhanajan viilistä. Sen voit valmistaa helposti itse.

4 kpl

  • 1 l kulutusmaitoa
  • 1 dl viiliä
  • halutessasi, 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna maito hieman kiehumispisteen alle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, n. 22 astetta, laittamalla kattila kylmään veteen.

2. Sekoita mukaan viili ja halutessasi kerma, saadaksesi päälle kermakerroksen. Kaada seos annoskulhoihin. Peitä liinalla ja anna seistä keittiössä kunnes viili jähmettyy, n. 1 vuorokausi.

3. Jäähdytä jääkaapissa kylmiksi ennen kuin syöt viilit kanelin tai inkiväärin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!