Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wieninleike herneiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 ohutta viipaletta vasikan sisäpaistia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen

Koristeluun

  • 4 sitruunaviipaletta
  • 4 anjovisfileetä
  • 2 rkl kapriksia

Tarjoiluun

  • paistettuja perunoita
  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Kääri anjovisfileisiin ½ rkl kapriksia ja aseta kääröt sitruunaviipaleille. Laita kylmään.

2. Nuiji lihaviipaleet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paneroi ne, eli kääntele ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

3. Kuumenna voi ja paista leikkeet kullankeltaisiksi 3 minuuttia molemmin puolin. Koristele anjovis-sitruunaviipaleilla ja tarjoile heti.

Aito itävaltalainen wieninleike tarjoillaan vain sitruunanlohkon kera, mutta täällä on tavallista tarjoilla leikkeet sitruunan, anjoviksen ja kapriksen kera. Paistetut perunat ja vihreät herneet ovat myös suosittuja lisukkeita.

Lisää aiheesta:

Savulohitoastit ja munakokkeliPaneroitua kylmäsavulohtaWieninleike itävaltalaisittainTäytetyt sveitsinleikkeet tomaattikastikkeellaWieninleike anjovisfileilläWieninleike anjoviksen kera
WieninleikePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Wieninleike
  • 27.01.202012:40
    Liha

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike itävaltalaisittain

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Wieninleike herneiden kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike anjovisfileillä