Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wieninleike anjoviksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 viipaletta vasikan sisäpaistia, n. 600 g
  • ½ tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1-2 dl ruokaöljyä friteeraukseen
  • 3-4 rkl voita

Tarjoiluun

  • sitruunaa, anjovista, kapriksia, voissa käänneltyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Nuiji lihat n. 2 mm paksuisiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Vatkaa munat syvällä lautasella. Laita vehnäjauhot ja korppujauhot omille lautasilleen. Kääntele leikkeet ensin jauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

3. Kuumenna reilusti öljyä ja voita paistinpannussa. Paista leikkeet kullanruskeiksi, n. 1 minuutti molemmilta puolilta. Valuta talouspaperilla.

4. Tarjoile leikkeet vastapaistettuina, koristele lisukkein.

Aidon wieninleikkeen pitää kertoman mukaan olla niin kuiva, että sen päälle voi istuutua saamatta rasvatahroja vaatteille! Tätä emme välttämättä suosittele, mutta se toimii muistutuksena siitä, että leike pitää valuttaa talouspaperilla.

Lisää aiheesta:

Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessaSuutarinlaatikkoWieninleike itävaltalaisittainWieninleikeWieninleike herneiden keraWieninleike anjovisfileillä
WieninleikePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Wieninleike
  • 27.01.202012:40
    Liha

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike itävaltalaisittain

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Wieninleike herneiden kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike anjovisfileillä