Wallenbergin pihvi

Tämä kohokasmainen ruoka ei ole helpoimmasta päästä, ehkä koska taikina on niin löysää. Mutta niin sen pitääkin olla, jotta lopputuloksesta tulee oikeanlainen. Tarjoile mielellään perunamuusin, puolukoiden, herneiden ja ehkä voisulan kanssa.

Neljälle

  • 800 g vaaleaa vasikanjauhelihaa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 1 maustemitta nelimaustetta
  • 8 munankeltuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl tuoreita, vaaleita korppujauhoja
  • vihreitä herneitä
  • puolukkasurvosta
  • ruskistettua voita
  • perunasosetta

Valmistusohje

1. Sekoitat taikinan helpoiten monitoimikoneessa. Sekoita ensin jauheliha suolan, mausteiden ja keltuaisten kanssa. Kun koko ajan kylmänä pidettävä jauheliha on sitkeä ja tasainen, kerma lisätään vähän kerrallaan. Älä työstä taikinaa liikaa jottei se juoksetu.

2. Muotoile taikinasta suuria pihvejä ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista voissa matalalla lämmöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja