Wallenbergin pihvi
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664662/landscape16_9/1600/900/1b008646fd71b20585fe9d7b661d26f/xW/999655-712.jpg)
Tämä kohokasmainen ruoka ei ole helpoimmasta päästä, ehkä koska taikina on niin löysää. Mutta niin sen pitääkin olla, jotta lopputuloksesta tulee oikeanlainen. Tarjoile mielellään perunamuusin, puolukoiden, herneiden ja ehkä voisulan kanssa.
Neljälle
- 800 g vaaleaa vasikanjauhelihaa
- suolaa
- valkopippuria myllystä
- 1 maustemitta nelimaustetta
- 8 munankeltuaista
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl tuoreita, vaaleita korppujauhoja
- vihreitä herneitä
- puolukkasurvosta
- ruskistettua voita
- perunasosetta
Valmistusohje
1. Sekoitat taikinan helpoiten monitoimikoneessa. Sekoita ensin jauheliha suolan, mausteiden ja keltuaisten kanssa. Kun koko ajan kylmänä pidettävä jauheliha on sitkeä ja tasainen, kerma lisätään vähän kerrallaan. Älä työstä taikinaa liikaa jottei se juoksetu.
2. Muotoile taikinasta suuria pihvejä ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista voissa matalalla lämmöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka