Wallenbergare-pihvit

Ylellistä kotiruokaa ruotsalaisittain. Joidenkin ohjeiden mukaan pihveissä pitäisi olla 15-20 prosenttia kateenkorvaa. Tässä pitäydymme tosin pelkässä jauhetussa vasikanlihassa. Perinteisiä lisukkeita ovat puolukkasurvos, perunamuhennos ja vihreät herneet.

4 annosta

  • 250 g jauhettua vasikan sisäpaistia
  • suolaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 dl jääkylmää kuohukermaa
  • nelimaustetta
  • valkopippuria
  • korppujauhoja
  • voita

Tarjoiluun

  • puolukkasurvosta
  • perunamuhennosta
  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Pyydä, että vasikanliha jauhetaan valmiiksi lihatiskillä, tai jauha se itse lihamyllyn hienoimmalla terällä mieluiten kolmeen kertaan. Voit myös käyttää tehosekoitinta, niin että jauhelihasta tulee mahdollisimman hienoa ja tasaista. Pane jauheliha jääkaappiin.

2. Kun jauheliha on erittäin kylmää, sekoita siihen munakeltuaiset. Lisää jääkylmä kerma kerrallaan koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, nelimausteella ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Muotoile taikinasta suuria, pyöreitä pihvejä, joiden korkeus on enintään 1 cm. Kääntele pihvit korppujauhoissa. Paista pihvit voissa ja nosta ne lautasille tai tarjoiluvadille ja kaada päälle ruskistettua voita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!