Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wallenbergare-pihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 250 g jauhettua vasikan sisäpaistia
  • suolaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 dl jääkylmää kuohukermaa
  • nelimaustetta
  • valkopippuria
  • korppujauhoja
  • voita

Tarjoiluun

  • puolukkasurvosta
  • perunamuhennosta
  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Pyydä, että vasikanliha jauhetaan valmiiksi lihatiskillä, tai jauha se itse lihamyllyn hienoimmalla terällä mieluiten kolmeen kertaan. Voit myös käyttää tehosekoitinta, niin että jauhelihasta tulee mahdollisimman hienoa ja tasaista. Pane jauheliha jääkaappiin.

2. Kun jauheliha on erittäin kylmää, sekoita siihen munakeltuaiset. Lisää jääkylmä kerma kerrallaan koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, nelimausteella ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Muotoile taikinasta suuria, pyöreitä pihvejä, joiden korkeus on enintään 1 cm. Kääntele pihvit korppujauhoissa. Paista pihvit voissa ja nosta ne lautasille tai tarjoiluvadille ja kaada päälle ruskistettua voita.

Lisää aiheesta:

Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaHirvenjauhelihapihvitRiista-wallenbergiläinenAidot WallenbergaritWallenbergin pihviParhaat lihapullat
Wallenbergin pihviPääruoatLiharuoka

Ylellistä kotiruokaa ruotsalaisittain. Joidenkin ohjeiden mukaan pihveissä pitäisi olla 15-20 prosenttia kateenkorvaa. Tässä pitäydymme tosin pelkässä jauhetussa vasikanlihassa. Perinteisiä lisukkeita ovat puolukkasurvos, perunamuhennos ja vihreät herneet.

Tuoreimmat aiheesta

Wallenbergin pihvi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riista-wallenbergiläinen

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Aidot Wallenbergarit

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Wallenbergin pihvi

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Ruiskuorrutetut Wallenbergin pihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Wallenbergare-pihvit