Vuokamureke
Vatkatut valkuaiset tekevät murekkeesta kuohkean. Vaihtele mielellään täytteeseen eri mausteyrttejä.
Kahdeksalle
- 800 g vähärasvaista sikajauhelihaa
- 3 rkl vehnäjauhoa
- suolaa ja pippuria
- 1 tl nelimaustetta
- hiven muskottiraastetta
- 100 g savukylkeä
- 10 vihreää oliivia
- 1 dl persiljasilppua
- 3 dl kermaa
- 3 raakaa munaa eroteltuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhelihaan jauho ja mausteet. Kuutioi savukylki hienosti ja silppua oliivit. Kääntele ne jauhelihaan, samoin persiljasilppua sekä kerma. Riko munat, erottele keltuaiset ja valkuaiset ja sekoita keltuaiset mureketaikinaan.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti murekeseokseen. Täytä voideltu, korkeareunainen uunivuoka murekkeella ja tasoita pinta.
3. Paista uunin alatasolla noin tunti. Salaatti tai lämpimät vihannekset ovat hyviä lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje