Mainos
Mainos

Täytetyt kesäkurpitsat voi valmistella aiemmin päivällä ja grillata, kun tulee sen aika. Kurpitsat voi myös valmistaa uunissa, mutta valmistusaika on tuolloin pidempi. Tämä ateria maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

Neljälle

Raaka-aineet

  • 8 pientä kesäkurpitsaa, n. 2 ½ cm paksuja
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl silputtua, tuoretta oreganoa
  • 1 tl silputtua, tuoretta timjamia
  • 100 g kiinteää vuohenjuustoa
  • 2 rkl tuoreita, vaaleita leivänmuruja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tomaattikastike

  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5-6 keltaista tomaattia
  • 5 rkl balsamiviinietikkaa
  • 6 tuoretta basilikanlehteä

Valmistusohje

1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan, koverra pois pehmeä sisusosa ja säästä kuoret. Kuutioi kesäkurpitsan sisus pieniksi kuutioiksi. Silppua salottisipulit ja valkosipuli. Kuumenna puolet öljystä kattilassa ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsakuutiot. Kypsytä kannen alla 5-8 minuuttia kunnes ainekset ovat pehmenneet.

2. Lisää mausteet, sekoita ja siirrä seos kulhoon. Murenna vuohenjuusto sekaan ja lisää leivänmurut, suolaa ja pippuroi seos. Sekoita kiinteäksi täytteeksi. Täytä jokainen kesäkurpitsakuori huolellisesti. Penslaa ne lopulla öljyllä ja grillaa esilämmitetyssä grillissä tai grillipannulla liedellä 12-15 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Kääntele niitä hieman silloin tällöin.

3. Tomaattikastike: Murskaa valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy miedolla lämmöllä, lisää valkosipuli ja keitä varovaisesti 5-8 minuuttia kunnes se on pehmennyt. Kuutioi tomaatit pieniksi ja lisää ne viinietikan ja basilikan kera valkosipulin sekaan, keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele kesäkurpitsat vadille, kaada kastike päälle ja tarjoile.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.