Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 8 pientä kesäkurpitsaa, n. 2 ½ cm paksuja
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl silputtua, tuoretta oreganoa
  • 1 tl silputtua, tuoretta timjamia
  • 100 g kiinteää vuohenjuustoa
  • 2 rkl tuoreita, vaaleita leivänmuruja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tomaattikastike

  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5-6 keltaista tomaattia
  • 5 rkl balsamiviinietikkaa
  • 6 tuoretta basilikanlehteä

Valmistusohje

1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan, koverra pois pehmeä sisusosa ja säästä kuoret. Kuutioi kesäkurpitsan sisus pieniksi kuutioiksi. Silppua salottisipulit ja valkosipuli. Kuumenna puolet öljystä kattilassa ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsakuutiot. Kypsytä kannen alla 5-8 minuuttia kunnes ainekset ovat pehmenneet.

2. Lisää mausteet, sekoita ja siirrä seos kulhoon. Murenna vuohenjuusto sekaan ja lisää leivänmurut, suolaa ja pippuroi seos. Sekoita kiinteäksi täytteeksi. Täytä jokainen kesäkurpitsakuori huolellisesti. Penslaa ne lopulla öljyllä ja grillaa esilämmitetyssä grillissä tai grillipannulla liedellä 12-15 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Kääntele niitä hieman silloin tällöin.

Täytetyt kesäkurpitsat voi valmistella aiemmin päivällä ja grillata, kun tulee sen aika. Kurpitsat voi myös valmistaa uunissa, mutta valmistusaika on tuolloin pidempi. Tämä ateria maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

3. Tomaattikastike: Murskaa valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy miedolla lämmöllä, lisää valkosipuli ja keitä varovaisesti 5-8 minuuttia kunnes se on pehmennyt. Kuutioi tomaatit pieniksi ja lisää ne viinietikan ja basilikan kera valkosipulin sekaan, keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele kesäkurpitsat vadille, kaada kastike päälle ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeellaVihanneslasagne sienilläLämmin kananmaksa- ja parsasalaattiJauhelihatäytetyt kesäkurpitsat tomaattikastikkeellaMarokkolainen pataKevyt avokado-herkkusienisalaatti
Täytetty kesäkurpitsaLisäkeruoatAlkuruoatKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty kesäkurpitsa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chilillä maustetut kesäkurpitsarullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fleur de courgette

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    "Kesäkurpitsavoileipä" paprikariisillä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riisillä ja linsseillä täytetty kesäkurpitsa