Vuohenjuustokarkit ja suklaasalaatti

Tumma suklaa sopii myös suolaisiin ruokiin.

Ainekset

  • 2 filotaikinalehteä
  • 1 buche de chèvre tai joku muu pienikokoinen sylinterinmuotoinen tuorevuohenjuusto
  • 1 iso tai 2 pientä purjoa
  • 2 valkosipulikynttä
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • saksanpähkinärouhetta

Suklaasalaatti

  • rucolaa
  • tammenlehtisalaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • tummaa suklaata (lastuja)

Valmistusohje

Leikkaa purjon kovat vihreät osat ja pää pois. Huuhtele ja leikkaa purjo pitkittäin kahtia, säästä päällimmäiset irtoavat osat. Leikkaa loput purjosta pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipulikynnet. Kuumenna voi pannussa ja kuullota purjo ja valkosipuli miedolla lämmöllä pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa filotaikinalehdet kahtia. Kääri jokaiseen lehteen ¼ vuohenjuustoa, ¼ purjo-valkosipulipaistosta ja saksanpähkinärouhetta. Leikkaa jäljellä olevasta purjopalasta 8 ohutta nauhaa. Solmi kääröt purjonauhoilla karkin muotoisiksi. Paista 180 asteessa kullanruskeiksi noin 5 minuuttia.

Sekoita kaikki aineet yhteen ja tarjoile vuohenjuustokarkkien salaattipetinä.

Resepti: Nicolas Thieulon

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!