Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuohenjuusto-munakoisoburgeri, grillattuja kasviksia ja harissakastiketta

9:11Makujen aamu: kesän paras vegeburgeri
Julkaistu 20.06.2018 07:16

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Tarvitset (4 annosta)

  • 4 hampurilaissämpylää (Vaasan)
  • 4 paksua viipaletta vuohenjuustoa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Marinoitu munakoiso

  • 1-2 munakoisoa
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • 2 tl oliiviöljyä

Marinoitu punasipuli

  • 1 punasipuli
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa

Lisäksi

  • 2 fenkolia
  • 1 kukkakaali
  • ripaus suolaa
  • tilkka öljyä

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 rkl harissaa
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • sipulinvarsia

Valmistusohje

Halkaise sämpylät ja sipaise vuohenjuusto viipaleet oliiviöljyllä, jätä odottamaan. Viipaloi munakoiso ja laita viipaleet pieneen vuokaan. Kääntele joukkoon sitruunamehu, suola ja oliiviöljy.

Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon etikka, sokeri ja suola. Anna maustua.

Lohko fenkoli ja paloittele kukkakaali. Kääntele kulhossa kasvisten joukkoon suola ja tilkka öljyä.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä odottamaan.

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin Teresa Välimäen johdolla herkullinen kasvisburgeri, joka kätkee sisäänsä grillattua munakoisoa ja vuohenjuustoa.

Grillaa kukkakaalit ja fenkolit kauniin värisiksi. Grillaa myös munakoisoviipaleet ja vuohenjuustoviipaleet molemmin puolin. Lämmitä burgerisämpylät. Kokoa burgerit munakoisosta, vuohenjuustosta, marinoidusta punasipulista ja kastikkeesta ja nauti.

makujenaamu_hampurilaisetMTV

Lisää aiheesta:

Pekoniin käärityt nyhtökaurapihvit ja lohkoperunat grillissä, raikas tzatzikisalaatti Grillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaatti, grillattua sitruunaa Grillattua halloumijuustoa avokadon keraMarinoidut lihavartaat wokkivihannesten keraPerunasalaattia kolmella kielellä
Makujen aamuHuomenta SuomiHampurilainenGrillausPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Makujen aamu
  • 03.04.201909:00
    Huomenta Suomi

    Makujen aamu: Seesami-broilerinugetit, teriyaki-juureksia ja mangomajoneesia

  • 27.03.201909:00
    Quesadillat

    Makujen aamu: Quesadillat maissisalaatilla ja avokado-jogurttikastikkeella

  • 20.03.201909:00
    Lohikeitto

    Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeitto

  • 13.03.201909:25
    Broileri

    Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä

  • 20.06.201807:16
    Huomenta Suomi

    Vuohenjuusto-munakoisoburgeri, grillattuja kasviksia ja harissakastiketta