Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin Teresa Välimäen johdolla herkullinen kasvisburgeri, joka kätkee sisäänsä grillattua munakoisoa ja vuohenjuustoa.
Tarvitset (4 annosta)
- 4 hampurilaissämpylää (Vaasan)
- 4 paksua viipaletta vuohenjuustoa
- 1 rkl oliiviöljyä
Marinoitu munakoiso
- 1-2 munakoisoa
- ½ sitruunan mehu
- ripaus suolaa
- 2 tl oliiviöljyä
Marinoitu punasipuli
- 1 punasipuli
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 0,5 tl sokeria
- 0,5 tl suolaa
Lisäksi
- 2 fenkolia
- 1 kukkakaali
- ripaus suolaa
- tilkka öljyä
Kastike
- 2 dl kermaviiliä
- 1 rkl harissaa
- ripaus suolaa ja sokeria
- ripaus mustapippuria
- sipulinvarsia
Valmistusohje
Halkaise sämpylät ja sipaise vuohenjuusto viipaleet oliiviöljyllä, jätä odottamaan. Viipaloi munakoiso ja laita viipaleet pieneen vuokaan. Kääntele joukkoon sitruunamehu, suola ja oliiviöljy.
Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon etikka, sokeri ja suola. Anna maustua.
Lohko fenkoli ja paloittele kukkakaali. Kääntele kulhossa kasvisten joukkoon suola ja tilkka öljyä.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä odottamaan.
Grillaa kukkakaalit ja fenkolit kauniin värisiksi. Grillaa myös munakoisoviipaleet ja vuohenjuustoviipaleet molemmin puolin. Lämmitä burgerisämpylät. Kokoa burgerit munakoisosta, vuohenjuustosta, marinoidusta punasipulista ja kastikkeesta ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka