Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin Teresa Välimäen johdolla herkullinen kasvisburgeri, joka kätkee sisäänsä grillattua munakoisoa ja vuohenjuustoa.
Tarvitset (4 annosta)
- 4 hampurilaissämpylää (Vaasan)
- 4 paksua viipaletta vuohenjuustoa
- 1 rkl oliiviöljyä
Marinoitu munakoiso
- 1-2 munakoisoa
- ½ sitruunan mehu
- ripaus suolaa
- 2 tl oliiviöljyä
Marinoitu punasipuli
- 1 punasipuli
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 0,5 tl sokeria
- 0,5 tl suolaa
Lisäksi
- 2 fenkolia
- 1 kukkakaali
- ripaus suolaa
- tilkka öljyä
Kastike
- 2 dl kermaviiliä
- 1 rkl harissaa
- ripaus suolaa ja sokeria
- ripaus mustapippuria
- sipulinvarsia
Valmistusohje
Halkaise sämpylät ja sipaise vuohenjuusto viipaleet oliiviöljyllä, jätä odottamaan. Viipaloi munakoiso ja laita viipaleet pieneen vuokaan. Kääntele joukkoon sitruunamehu, suola ja oliiviöljy.
Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon etikka, sokeri ja suola. Anna maustua.
Lohko fenkoli ja paloittele kukkakaali. Kääntele kulhossa kasvisten joukkoon suola ja tilkka öljyä.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä odottamaan.
Grillaa kukkakaalit ja fenkolit kauniin värisiksi. Grillaa myös munakoisoviipaleet ja vuohenjuustoviipaleet molemmin puolin. Lämmitä burgerisämpylät. Kokoa burgerit munakoisosta, vuohenjuustosta, marinoidusta punasipulista ja kastikkeesta ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan