Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuohenjuusto-kinkkupiirakka

Julkaistu 10.04.2013 16:46

Pohja

  • 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 125 g margariinia tai voita
  • 1 muna
  • 1 dl kevytkermaa tms.
  • tai 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (400 g)

Vuokaan

  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Täyte

  • 150 g savukinkkua suikaleina
  • 200 g vuohenjuustoa pikkukuutioina
  • 3 munaa
  • 1 tlk smetanaa (noin 1,2 dl)
  • 1 rkl persiljaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/5 tl hienonnettua valkopippuria

Valmistusohje

Jos teet taikinan itse:

Sekoita ensin leivinjauhe ja sen jälkeen rasva huolellisesti jauhoihin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.

Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan ((halkaisijaltaan noin 28-30 cm piirakkavuoka) pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Jos käytät pakastetaikinaa:

Ota ruistaikina sulamaan. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä ruistaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.

Leivo talven illanistujaisiin herkullinen kinkkupiirakka. Uutta makua piirakkaan saat lisäämällä siihen vuohenjuustoa. Voit tehdä piirakkapohjan valmiiseen pakaste ruistaikinaan tai leipoa pohjan itse.

VINKKI: Myös kalkkunaleike suikaleina tai tonnikala sopivat hyvin piirakkaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Britan katkarapupiirakkaPorkkana-fetajuustopiirakkaTarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteelläRukiinen puolukkatorttuPuolukkakukkoHilla-valkosuklaapiirakka
KinkkupiirakkaLiharuokaVappuBrunssiMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka
  • 13.02.202009:35
    Nopeat ja helpot

    Vähähiilihydraattinen kinkkupiiras – "quiche lorraine" ilman taikinaa

  • 15.12.201714:19
    Hellapoliisi

    Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

  • 18.02.201300:00
    Sipulipiirakka

    Ranskalainen sipulipiiras

  • 18.02.201300:00
    Kanapiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienet kinkku-juustopiiraat