Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vorschmack

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

n. 10 hengelle

  • 1 kg luutonta lampaanpaistia
  • 300 g naudanpaistia
  • 2 suurta sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • 420 g liotettuja sillifileitä
  • 125 g anjovisfileitä
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 1-2 dl lihalientä

Lisäksi

  • suolapedillä paistettuja uuniperunoita
  • smetanaa
  • etikkapunajuuria
  • suolakurkkua

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa lihat n. 3 cm:n kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita lihat ja sipulit uunipannulla, mausta pippurilla. Paista 30 minuuttia ja jäähdytä seos. Tämän jälkeen voit panna uuniperunat paistumaan.

2. Jauha lihaseos lihamyllyssä tai mikserillä yhdessä sillin ja anjoviksen kanssa. Seoksen koostumus saa olla puolikarkeaa. Lisää paistoliemi ja sekoita hyvin.

3. Kaada seos kattilaan. Sekoita mukaan tomaattipyree ja lihalientä. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes massa tuntuu sopivalta. Jos se on liian kuivaa, lisää lientä, jos liian kosteaa, keitä lisää. Massan on oltava "muotoiltavaa". Ota lusikalla tulikuumaa vorschmackia munanmuotoisina pyöryköinä kuumennetuille lautasille ja tarjoa juuri uunista otettujen perunoiden kera. Tarjoile ohessa smetanaa, etikkapunajuuria ja suolakurkkuja. Marskin ryyppykin varmasti maistuu.

Lisää aiheesta:

Anjoviksenmakuiset lihakääryleetRyppyperunat grillilihan lisukkeenaSkoonelainen palapaistiMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinNaudanpaisti kermakastikkeessaAnkanrintaa viinissä
LampaanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Marsalkka Mannerheimin luoma ruokalaji on yksi kansallisherkkujamme. Sitä tarjoillaan yhä alkuperäisessä muodossaan Helsingin ravintola Savoyssa, jossa marskikin kävi mielellään syömässä. Oheen kuuluvat uuniperunat sekä venäläistyyliset lisäkkeet.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti