Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vol au vent à la Reine

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 2 voitaikinalevyä
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • 150 g kananrintaa
  • 3 dl kanalientä
  • 150 g kateenkorvaa
  • 150 g viipaloituja herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa, pippuria
  • beurre manié = 1 rkl voita sekoitettuna 1 rkl vehnäjauhoja
  • haricots verts (vihreitä papuja)

Valmistusohje

1. Voitaikinavuoat: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita voitaikina leivinpaperille pellille. Jaa levyt kahtia. Leikkaa jokaisen neliön sisälle pienempi neliö n. ½ cm reunasta terävällä veitsellä; paistamisen jälkeen sisemmästä neliöstä tulee kansi. Vatkaa muna kupissa, penslaa taikinaneliöt munalla. Paista n. 20 minuuttia tai kunnes voitaikina on kohonnut, saanut kauniin värin ja on kypsä.

2. Täyte: Vaivaa voi ja jauhot yhteen beurre manié -suurukseksi. Kuutioi kana ja keitä paloja liemessä 3 minuuttia. Huuhtele kateenkorva kylmässä vedessä, keitä 4 minuuttia suolatussa vedessä. Puhdista pois jänteet ja suonet. Kuutioi kateenkorva pieniksi paloiksi. Viipaloi herkkusienet, paista voissa. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta beurre maniélla. Lisää viini sekä hieman lientä kanan keittämisestä. Lisää kateenkorva ja kanapalat muhennokseen. Keitä vihreät pavut pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.

3. Lämmitä voitaikinavuokia 275-asteisessa uunissa 2 minuuttia. Irrota kannet. Laita pohjalle vihreitä papuja, levitä päälle muhennosta, laita kannet päälle ja koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Uppomunatoastit papujen keraPizza CalzoneVol au vent à la Reine kanan ja kateenkorvan keraDim SumPaistettu kateenkorva sienipedilläVoitaikinapiiras kanalla
KanapiirakkaSuolaiset leivonnaisetGoGreenAlkuruoatKanaruoka

À la Reine tarkoittaa ”kuningattaren tapaan”. Ruokalaji voidaan valmistaa etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua. Vannikkeet eli vol au ventit tarjoillaan alkuruokana. Jos olet kiireinen, voit käyttää valmiita krustadeja.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Kinkkupiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-pinaattipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-maissipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nopea broileripiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Vol au vent à la Reine