Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vol au vent à la Reine kanan ja kateenkorvan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

À la Reine tarkoittaa ”kuningattaren tapaan”. Ruokalaji voidaan valmistella etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua. Vol au vent tarjoillaan alkuruokana.

Neljälle

  • 2 voitaikinalevyä
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 150 g kananrintaa
  • 3 dl kanalientä
  • 150 g kateenkorvaa
  • 150 g viipaloituja herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa, pippuria
  • beurre manié = 1 rkl voita ja 1 rkl vehnäjauhoja sekoitettuna
  • vihreitä papuja

Valmistusohje

1. Voitaikinavuoat: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita voitaikina leivinpaperille pellille. Jaa levyt kahteen osaan neliöiksi. Leikkaa neliöihin sisäneliöt terävällä veitsellä ½ cm reunasta. Sisemmästä neliöstä tulee paistamisen jälkeen kansi. Vatkaa muna kupissa, penslaa voitaikina munalla. Paista n. 20 minuuttia uunissa tai kunnes voitaikina on kohonnut, saanut kauniin värin ja on läpikypsä.

2. Täyte: Leivo voi ja jauhot suurukseksi (beurre manié). Kuutioi kananliha ja keitä kuutiot 3 minuuttia liemessä. Huuhdo kateenkorva kylmässä vedessä. Keitä 4 minuuttia suolatussa vedessä. Poista jänteet ja suonet. Kuutioi pieneksi. Viipaloi herkkusienet, paista voissa. Kaada päälle kerma, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta beurre maniélla. Lisää viiniä ja hieman lientä kanan keittämisestä. Lisää kateenkorva ja kana. Keitä pavut pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan.

3. Lämmitä voitaikinavuokia 275-asteisessa uunissa 2 minuuttia. Irrota kannet. Laita vuokien pohjalle papuja. Jaa täyte voitaikinaneliöihin, laita päälle kannet ja koristele tuorein yrtein. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

VihannespiirakkaPizza CalzoneDim SumVol au vent à la ReinePaistettu kateenkorva sienipedilläVoitaikinapiiras kanalla
KateenkorvaaGoGreenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kateenkorvaa
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Vol au vent à la Reine kanan ja kateenkorvan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kateenkorvaa, pinaattia ja kermapurjoa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistettu kateenkorva sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vasikan kateenkorvaa kaalipedillä