Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit
Leivo herkullinen vihannestäyte rapeaan voitaikinakuoreen. Tarjoile alkuruokana, naposteltavana tai pienenä illallisena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Täyte
- ½ purjo
- 1 porkkana
- 2 punaista paprikaa
- 1 punasipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Taikina
- 4 levyä pakastettua voitaikinaa
- 1 kananmuna
Tarjoiluun
- 2 tomaattia
- 1 pieni prk raejuustoa
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista, kuori ja hienonna purjo, porkkana, paprika ja sipuli. Paista vihannessilppua voissa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
2. Laita voitaikinalevyt kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Ota levyistä 8 ympyrää, läpimitaltaan n. 8 cm. Laita kukkurallinen ruokalusikallinen täytettä joka ympyrään, penslaa reunat munalla ja sulje reunat painelemalla ne kiinni haarukalla.
3. Laita piirakat pellille leivinpaperille, penslaa vatkatulla munalla ja paista kullanruskeiksi. Halkaise tomaatit ja poista siemenet, täytä tomaatit raejuustolla. Tarjoile piirakat tomaattien kera, koristele tuoreella timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan