Voitaikinapiiras kanalla
Tämä on mainio ruoka seisovaan pöytään.
Kuudelle-kahdeksalle
- 800 g luutonta kananlihaa
- 1 vihreä paprika
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- 1 rkl voita
- 2 kypsää tomaattia
Marinadi
- ½ rkl hienonnettua persiljaa
- ¼ tl timjamia
- ¼ salviaa
- ¼ tl jauhettua korianteria
- ½ tl suolaa
- 1 ½ dl valkoviiniä
- ½ rkl worcestershirekastiketta
- 1 tl soijaa
- 1 dl kanalientä
- 1 valmiiksi kaulittu voitaikinakansi
- 1 pala valmiiksi kaulittua voitaikinaa
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Päivä 1: Paloittele kana pienemmiksi paloiksi ja laita uuninkestävään vuokaan. Sekoita persilja, timjami, salvia, korianteri, suola, viini, worcestershirekastike, soija ja kanaliemi marinadiksi. Kaada kanojen päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
2. Päivä 2: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista ja kuutioi paprika. Viipaloi herkkusienet. Aseta herkkusienet kylmään paistinpannuun ja anna niiden ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä, laita voi pannuun ja paista sieniä hetki. Kuutioi tomaatit.
3. Sekoita paprika, tomaatti, herkkusienet ja kanat vuoassa. Ota voitaikinapalasta kuvioita koristeluun. Vatkaa muna. Penslaa vuoan ulkoreuna, laita voitaikinakansi vuoan päälle, koristele voitaikinapaloin ja penslaa lopulla munalla. Paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Piiras on valmis kun kana on läpikypsää ja kansi kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan