Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voitaikinapiiras kanalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on mainio ruoka seisovaan pöytään.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 800 g luutonta kananlihaa
  • 1 vihreä paprika
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • 2 kypsää tomaattia

Marinadi

  • ½ rkl hienonnettua persiljaa
  • ¼ tl timjamia
  • ¼ salviaa
  • ¼ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • ½ rkl worcestershirekastiketta
  • 1 tl soijaa
  • 1 dl kanalientä
  • 1 valmiiksi kaulittu voitaikinakansi
  • 1 pala valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Päivä 1: Paloittele kana pienemmiksi paloiksi ja laita uuninkestävään vuokaan. Sekoita persilja, timjami, salvia, korianteri, suola, viini, worcestershirekastike, soija ja kanaliemi marinadiksi. Kaada kanojen päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

2. Päivä 2: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista ja kuutioi paprika. Viipaloi herkkusienet. Aseta herkkusienet kylmään paistinpannuun ja anna niiden ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä, laita voi pannuun ja paista sieniä hetki. Kuutioi tomaatit.

3. Sekoita paprika, tomaatti, herkkusienet ja kanat vuoassa. Ota voitaikinapalasta kuvioita koristeluun. Vatkaa muna. Penslaa vuoan ulkoreuna, laita voitaikinakansi vuoan päälle, koristele voitaikinapaloin ja penslaa lopulla munalla. Paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Piiras on valmis kun kana on läpikypsää ja kansi kullanruskea.

Lisää aiheesta:

VihannespiirakkaKotitekoinen maksapateeKääryleet tomaattikastikkeessaUunikassleria ja valkosipulipinaattiaLohi-fetapiirasKanapiiras
KanapiirakkaSuolaiset leivonnaisetAlkuruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Kinkkupiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-pinaattipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-maissipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nopea broileripiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Vol au vent à la Reine