Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voitaikinapiirakat surimilla ja purjolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo herkullisia surimi-purjopiirakoita rapeaan voitaikinakuoreen. Tarjoile alkuruokana, cocktailpaloina tai pienenä illallisruokalajina.

Neljälle

  • ½ keltasipuli
  • 80 g herkkusieniä
  • 2 paprikaa
  • ruokaöljyä
  • 2 dl tomaattimurskaa ilman lientä
  • 150 g surimia
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • cayennepippuria
  • currya
  • 4 voitaikinalevyä (pakaste)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja suikaloi paprika. Säästä hieman paprikaa koristeluun. Kuumenna hieman öljyä kattilassa, lisää sipuli, paprika ja herkkusienet, paista hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet, kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa surimi pienemmiksi paloiksi ja lisää kattilaan, lämmitä mutta älä anna enää kiehua. Jäähdytä.

2. Aseta voitaikina jauhotetulle alustalle. Ota taikinasta halkaisijaltaan 8 kpl n. 8 cm kokoisia pyörylöitä. Laita kukkurallinen ruokalusikallinen täytettä jokaisen pyörylän päälle. Penslaa reunat vatkatulla munalla ja taita puolikuiksi, nipistä reunat yhteen haarukalla.

3. Laita piirakat pellille leivinpaperille. Penslaa ne kananmunalla ja paista kunnes ne ovat kullanruskeita. Koristele paprikalla ja sitruunamelissalla.

Lisää aiheesta:

KatkarapupiiraatVihannespiirakkaVoitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatitBroileri-maissipiirasKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden keraPinaattipiiras kanalla
ÄyriäispiirakkaVälipalatAlkuruoatGoGreenLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka
  • 24.8.08:00
    Katkaravut

    Skagenpiirakka

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapupiiraat

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Voitaikinapiirakat surimilla ja purjolla

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Juustopiiras äyriäisillä