Voitaikinapiirakat surimilla ja purjolla
Leivo herkullisia surimi-purjopiirakoita rapeaan voitaikinakuoreen. Tarjoile alkuruokana, cocktailpaloina tai pienenä illallisruokalajina.
Neljälle
- ½ keltasipuli
- 80 g herkkusieniä
- 2 paprikaa
- ruokaöljyä
- 2 dl tomaattimurskaa ilman lientä
- 150 g surimia
- 1 kananmuna
- suolaa
- cayennepippuria
- currya
- 4 voitaikinalevyä (pakaste)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja suikaloi paprika. Säästä hieman paprikaa koristeluun. Kuumenna hieman öljyä kattilassa, lisää sipuli, paprika ja herkkusienet, paista hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet, kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa surimi pienemmiksi paloiksi ja lisää kattilaan, lämmitä mutta älä anna enää kiehua. Jäähdytä.
2. Aseta voitaikina jauhotetulle alustalle. Ota taikinasta halkaisijaltaan 8 kpl n. 8 cm kokoisia pyörylöitä. Laita kukkurallinen ruokalusikallinen täytettä jokaisen pyörylän päälle. Penslaa reunat vatkatulla munalla ja taita puolikuiksi, nipistä reunat yhteen haarukalla.
3. Laita piirakat pellille leivinpaperille. Penslaa ne kananmunalla ja paista kunnes ne ovat kullanruskeita. Koristele paprikalla ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa