Voitaikinanyytit omenalla
Nämä nyytit ovat todella helppoja valmistaa valmiin voitaikinan ansiosta. Tarjoile nyytit haaleina jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 pakastettua voitaikinalevyä
- 2 isoa omenaa
- ¾ dl ranskankermaa
- ¾ dl tummaa muscovadosokeria
- 1 kananmuna
Tarjoiluun
- jäätelöä tai vaniljakastiketta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt, leikkaa ne kahtia ja kaulitse n. 15X15 cm neliöiksi.
2. Kuori ja kuutioi omenat, sekoita ranskankerman ja sokerin kanssa. Levitä täyte voitaikinalevyille. Kääntele nurkat keskustaa kohti nyytiksi, paina nurkat yhteen peukalon ja etusormen välissä.
3. Aseta nyytit leivinpaperille pellille, penslaa vatkatulla munalla. Paista nyyttejä uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut