Voitaikinalehikäinen ja suklaakreemi
Herkutteluun tai jälkiruuaksi. Kokeile Antti Vahteran suussa sulavaa reseptiä.
Ainekset
- 200 g voitaikinaa
- 2 rkl raesokeria
- 2 tl kanelijauhetta
- 1 kanamuna voiteluun
Suklaakreemi
- 1,5 dl kermaa
- 0,5 dl hunajaa
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 2 dl punaherukoita
Valmistusohje
Kaaviloi voitaikinalevy sentin paksuiseksi. Leikkaa taikinapyörällä noin 3 cm x 15 cm levyjä. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle, voitele pinta kanamunalla. Ripottele päälle kanelijauhetta ja raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa voitaikinalehikäiset kypsiksi. Nosta lehikäiset jäähtymään ritilän päälle, jotta ne pysyvät rapeina
Sekoita kerma ja hunaja pyöreäpohjaisessa teräskulhossa. Lisää sekaan kaakaojauhe ja 1 dl punaherukoita. Sekoita pallovispilällä samettisen kuohkeaksi.
Halkaise voitaikinalehikäiset sivusta puoliksi. Pursota tai lusikoi suklaakreemiä pohjan päälle lautaselle. Lisää päälle herukoita ja kansi. Ripottele halutessasi päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti