Voitaikinalehikäinen ja suklaakreemi

Herkutteluun tai jälkiruuaksi. Kokeile Antti Vahteran suussa sulavaa reseptiä.

Ainekset

  • 200 g voitaikinaa
  • 2 rkl raesokeria
  • 2 tl kanelijauhetta
  • 1 kanamuna voiteluun

Suklaakreemi

  • 1,5 dl kermaa
  • 0,5 dl hunajaa
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 2 dl punaherukoita

Valmistusohje

Kaaviloi voitaikinalevy sentin paksuiseksi. Leikkaa taikinapyörällä noin 3 cm x 15 cm levyjä. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle, voitele pinta kanamunalla. Ripottele päälle kanelijauhetta ja raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa voitaikinalehikäiset kypsiksi. Nosta lehikäiset jäähtymään ritilän päälle, jotta ne pysyvät rapeina

Sekoita kerma ja hunaja pyöreäpohjaisessa teräskulhossa. Lisää sekaan kaakaojauhe ja 1 dl punaherukoita. Sekoita pallovispilällä samettisen kuohkeaksi.

Halkaise voitaikinalehikäiset sivusta puoliksi. Pursota tai lusikoi suklaakreemiä pohjan päälle lautaselle. Lisää päälle herukoita ja kansi. Ripottele halutessasi päälle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!