Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voileipäkakku säilykekalasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maija valmistaa kevään ja kesän juhliin sopivan voileipäkakun kalasta.

Pohjat 15 annosta

  • 24 pientä viipaletta tummaa paahtoleipää

Kostutus

  • 2 dl maitoa

Täyte

  • 300 g säilyke kalaa ( tonnikalaa, makrillia, sardiinia tai lohta)
  • 2 pikkukurkkuja
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • 4 kananmunaa hienonnettuna

Kuorrutus

  • 2 dl majoneesia
  • 200 g sulatejuustoa
  • 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
  • 5 dl juustoraastetta

Koristeluun

  • retiisiä
  • keitettyjä kananmunia raastettuna
  • kirveliä
  • basilika
  • cocktailkurkkuja

Valmistusohje

Aseta muovikelmu noin 20x30 cm kokoisen suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle. Leikkaa leipäviipaleista kuoret vierekkäisiltä sivuilta. Aseta kuusi leipäviipaletta uunivuokaan tiukasti.

Mitoita leipien asettelu uunivuoan koon mukaan. Kostuta leivät maidolla. Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle kolmannes täytteestä ja aseta päälle kuusi leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin, että leipäkerroksia on neljä.

Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros. Painele pinta tasaiseksi. Aseta paino voileipäkakun päälle esimerkiksi toinen uunivuoka ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.

Kumoa kakku niin että laitat tarjoiluvadin vuoan päälle ja käännät sen ylösalaisin. Näin saat näppärästi kakun ulos vuoasta.. Suorista tarvittaessa reunat sahalaitaisella veitsellä.

Sekoita kuorrutusta varten majoneesi ja sulatejuustot. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Painele juustoraastetta ja ruohosipulia kuorrutukseen. Koristele voileipäkakku.

Lisää aiheesta:

Gluteeniton voileipäkakkuSuuri voileipäkakkuJuustotangot ja voileipäkakutLohi-katkarapukakkuKinkkuvoileipäkakkuGluteeniton voileipäkakku à la Hellapoliisi
VoileipäkakkuKevään juhlatHuomenta SuomiVideoreseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku
  • 24.05.202412:39
    Kevään juhlat

    Voileipäkakkusushit

  • 17.05.202314:58
    Kevään juhlat

    Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla

  • 31.05.202113:13
    Kevään juhlat

    Parsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohje

  • 28.05.202113:31
    Kevään juhlat

    Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta

  • 22.05.202012:42
    Hellapoliisi

    Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle