Voileipä à la Italia
Ihanan rapealle focaccia-leivälle ladomme mozzarellaa, tomaattia ja pestoa. Voileipäkin voi olla Italian inspiroima.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 focaccia-leipä
- 4 tl oliiviöljyä
- 1 pallo mozzarella-juustoa
- 1 iso tomaatti
- tammenlehväsalaattia
- friséesalaattia
Pesto
- 100 g tuoretta basilikaa
- 75 g pinjansiemeniä
- 25 g saksanpähkinöitä
- 100 g parmesaania
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- 3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Hienonna basilika karkeasti. Leikkaa parmesaani pikkukuutioiksi. Hienonna keskenään basilika, siemenet ja pähkinät sekä parmesaani tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana. Siirrä pesto kulhoon ja purista valkosipulinkynnet joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Jaa leipä neljään palaan ja halkaise ne. Viipaloi mozzarella ja tomaatti.
3. Leipää ei tarvitse voidella levitteellä, sipaise oliiviöljyä sekä ala- että yläosille. Aseta salaatinlehdet, mozzarella- ja tomaattisiivut alaosille, lusikoi päälle pestoa. Nosta leipien kannet päälle ja makunautinto Italia-höystein on valmis.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka