Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voileipä à la Italia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan rapealle focaccia-leivälle ladomme mozzarellaa, tomaattia ja pestoa. Voileipäkin voi olla Italian inspiroima.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 focaccia-leipä
  • 4 tl oliiviöljyä
  • 1 pallo mozzarella-juustoa
  • 1 iso tomaatti
  • tammenlehväsalaattia
  • friséesalaattia

Pesto

  • 100 g tuoretta basilikaa
  • 75 g pinjansiemeniä
  • 25 g saksanpähkinöitä
  • 100 g parmesaania
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Hienonna basilika karkeasti. Leikkaa parmesaani pikkukuutioiksi. Hienonna keskenään basilika, siemenet ja pähkinät sekä parmesaani tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana. Siirrä pesto kulhoon ja purista valkosipulinkynnet joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Jaa leipä neljään palaan ja halkaise ne. Viipaloi mozzarella ja tomaatti.

3. Leipää ei tarvitse voidella levitteellä, sipaise oliiviöljyä sekä ala- että yläosille. Aseta salaatinlehdet, mozzarella- ja tomaattisiivut alaosille, lusikoi päälle pestoa. Nosta leipien kannet päälle ja makunautinto Italia-höystein on valmis.

Lisää aiheesta:

Pitaleipä vihannestäytteelläJuustosalaatti kanan ja pähkinöiden keraScampisalaattia ja punaista pestoaTomaatti-anjovisleipäpizzaKevätsalaatti melonilla, parmankinkulla ja juustollaBruschetta tomaatin, oliivien ja basilikan kera
KasvisvoileipäKasvisruokaGoGreenVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisvoileipä
  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton grillattu kolmioleipä

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Tatti-parmesanpatongit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämpimät sienileivät

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipulia, tomaattia ja mozzarellaa