Voileipä à la Italia

Ihanan rapealle focaccia-leivälle ladomme mozzarellaa, tomaattia ja pestoa. Voileipäkin voi olla Italian inspiroima.

Neljälle

  • 1 focaccia-leipä
  • 4 tl oliiviöljyä
  • 1 pallo mozzarella-juustoa
  • 1 iso tomaatti
  • tammenlehväsalaattia
  • friséesalaattia

Pesto

  • 100 g tuoretta basilikaa
  • 75 g pinjansiemeniä
  • 25 g saksanpähkinöitä
  • 100 g parmesaania
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Hienonna basilika karkeasti. Leikkaa parmesaani pikkukuutioiksi. Hienonna keskenään basilika, siemenet ja pähkinät sekä parmesaani tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana. Siirrä pesto kulhoon ja purista valkosipulinkynnet joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Jaa leipä neljään palaan ja halkaise ne. Viipaloi mozzarella ja tomaatti.

3. Leipää ei tarvitse voidella levitteellä, sipaise oliiviöljyä sekä ala- että yläosille. Aseta salaatinlehdet, mozzarella- ja tomaattisiivut alaosille, lusikoi päälle pestoa. Nosta leipien kannet päälle ja makunautinto Italia-höystein on valmis.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.