Vohvelitaikina ja herkkuvohvelit: Katin ohjeella teet helpot vohvelit täytteineen
Julkaistu
Mitä olisi kesä ilman ihania vohveleita? Nyt tehdään superherkulliset vohvelit ihanilla täytteillä. Kaiva äkkiä vohvelirauta kaapin uumenista!
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- ½ dl sokeria
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
- (1/2 limen raastettu kuori)
Paistamiseen
- voita tai margariinia
Lisäksi
- 1 l vaniljajäätelöä
- 2 dl suklaakastiketta
- 2 dl kinuskikastiketta
- 10 kpl marenkeja
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- mansikoita tai vadelmia
Valmistusohje
Vohvelit valmistuvat näin:
- Mittaa maito kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää sulatettu voi tai margariini ja halutessasi hyvin pestyn limen raastettu kuori. Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen paistamista.
- Paista kuumassa vohveliraudassa voissa tai margariinissa kauniin värisiä vohveleita.
- Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä, suklaa- ja kinuskikastiketta, rouhittuja marenkeja ja sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa, sekä marjoja.
- Voit myös koota aineksista ihanan vohvelikakun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta