Vohvelitaikina ja herkkuvohvelit: Katin ohjeella teet helpot vohvelit täytteineen
Julkaistu
Mitä olisi kesä ilman ihania vohveleita? Nyt tehdään superherkulliset vohvelit ihanilla täytteillä. Kaiva äkkiä vohvelirauta kaapin uumenista!
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- ½ dl sokeria
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
- (1/2 limen raastettu kuori)
Paistamiseen
- voita tai margariinia
Lisäksi
- 1 l vaniljajäätelöä
- 2 dl suklaakastiketta
- 2 dl kinuskikastiketta
- 10 kpl marenkeja
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- mansikoita tai vadelmia
Valmistusohje
Vohvelit valmistuvat näin:
- Mittaa maito kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää sulatettu voi tai margariini ja halutessasi hyvin pestyn limen raastettu kuori. Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen paistamista.
- Paista kuumassa vohveliraudassa voissa tai margariinissa kauniin värisiä vohveleita.
- Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä, suklaa- ja kinuskikastiketta, rouhittuja marenkeja ja sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa, sekä marjoja.
- Voit myös koota aineksista ihanan vohvelikakun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti