Vohvelit kinkkutäytteellä
Julkaistu
Jokainen tarvitsee pientä hemmottelua päiväänsä, mikset kokeilisi tänään suolaisia vohveleita?
Ainekset
- 8–10 kpl
Vohvelitaikina
- 2 munaa
- 4 dl vichyä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 dl öljyä
Täyte
- 1 keltuainen
- 1 tl sinappia
- 2 rkl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa
- 1 1/2 dl öljyä
- 1/2 dl kuohukermaa
- 200 g kinkkusuikaleita
- 1 omena suikaleina
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl tacomausteseosta
- 1 valkosipulin kynsi
- 1/2 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Kuumenna vohvelipannu. Voitele pannun molemmat pinnat öljyllä. Kaada noin 1 dl taikinaa pannuun. Paista 2–3 minuuttia. Täytä vohvelit ja tarjoa välittömästi.
Sekoita kastike kinkku- ja omenasuikaleiden joukkoon. Mausta mustapippurilla, hunajalla, tacomausteella, valkosipulilla ja hienonnetulla persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa