Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vohvelit hillon ja kermavaahdon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 75 g voita + paistoon
  • 2 dl jääkylmää vichyvettä
  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 tl sokeria

Tarjoiluun

  • hilloa
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa keskenään vichy ja vehnäjauho ja lisää voisula. Vatkaa kerma sokerin kera ja kääntele vaahto varovasti taikinaan.

2. Kuumenna vohvelirauta sekä nokare voita ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Nosta valmiit vohvelit ritilälle, jotta ne pysyvät rapeina. Kokoa ne "torniksi" vasta juuri ennen tarjoilua.

3. Tarjoile sokerin, kermavaahdon ja mielihillosi kanssa.

Lisää aiheesta:

Kananmunattomat vohvelit hillolla Kevyet vohvelitOhukaisia ja kuningatarhilloaRapeat vohvelitKermaiset puolukkatuutitVohvelit kerman ja hillon kera
Makeat vohvelitKananmunatonKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Ennen aikaan, kun liedet olivat useimmiten puuhelloja, vohvelitkin paistettiin valurautaisissa vohveliraudoissa. Nykyään vohvelinpaistokin käy sähköisesti, mutta jos haluat rapeita vohveleita, muista, ettei taikinaan saa tulla yhtään munaa! Nauti vohvelit vastapaistettuina hyvän hillon ja kermavaahdon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat vohvelit
  • 30.06.202110:14
    Nopeat ja helpot

    Vohvelitaikina ja herkkuvohvelit: Katin ohjeella teet helpot vohvelit täytteineen

  • 16.01.201811:33
    Samassa liemessä

    Vissyvohvelit

  • 23.05.201714:58
    Makujen aamu

    Porkkanakakkuvohvelit ja kookoskermavaahtoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kananmunattomat vohvelit hillolla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Laktoosittomat ja kananmunattomat vohvelit