Vohvelit (gluteeniton)

Gluteenittomat vohvelit sopivat jälkiruokana, brunssille – tai vaikka pannukakun tilalle herkullisena välipalana. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Vohvelit (gluteeniton), 8-10 kpl

  • 5 dl maitoa
  • 3 munaa
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl tummaa, gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita sulatettuna, tai ¾ dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Mittaa kulhoon maito.

Riko joukkoon munat ja sekoita kevyesti.

Lisää ripaus suolaa ja sokeria.

Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu voi, rypsiöljy tai juokseva margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.

Anna turvota mielellään puoli tuntia.

Paista kuumassa vohveliraudassa ja tarjoa seuraksi kermavaahtoa ja marjahilloa tai marjoja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.