Julkaistu
Gluteenittomat vohvelit sopivat jälkiruokana, brunssille – tai vaikka pannukakun tilalle herkullisena välipalana. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Vohvelit (gluteeniton), 8-10 kpl
- 5 dl maitoa
- 3 munaa
- ripaus suolaa
- 1 rkl sokeria
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl tummaa, gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 75 g voita sulatettuna, tai ¾ dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Valmistusohje
Mittaa kulhoon maito.
Riko joukkoon munat ja sekoita kevyesti.
Lisää ripaus suolaa ja sokeria.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää sulatettu voi, rypsiöljy tai juokseva margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna turvota mielellään puoli tuntia.
Paista kuumassa vohveliraudassa ja tarjoa seuraksi kermavaahtoa ja marjahilloa tai marjoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.