Vohvelit (gluteeniton)

Gluteenittomat vohvelit sopivat jälkiruokana, brunssille – tai vaikka pannukakun tilalle herkullisena välipalana. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Vohvelit (gluteeniton), 8-10 kpl

  • 5 dl maitoa
  • 3 munaa
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl tummaa, gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita sulatettuna, tai ¾ dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Mittaa kulhoon maito.

Riko joukkoon munat ja sekoita kevyesti.

Lisää ripaus suolaa ja sokeria.

Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu voi, rypsiöljy tai juokseva margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.

Anna turvota mielellään puoli tuntia.

Paista kuumassa vohveliraudassa ja tarjoa seuraksi kermavaahtoa ja marjahilloa tai marjoja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!