Vohvelit (gluteeniton)
Gluteenittomat vohvelit sopivat jälkiruokana, brunssille – tai vaikka pannukakun tilalle herkullisena välipalana. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Vohvelit (gluteeniton), 8-10 kpl
- 5 dl maitoa
- 3 munaa
- ripaus suolaa
- 1 rkl sokeria
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl tummaa, gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 75 g voita sulatettuna, tai ¾ dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Valmistusohje
Mittaa kulhoon maito.
Riko joukkoon munat ja sekoita kevyesti.
Lisää ripaus suolaa ja sokeria.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää sulatettu voi, rypsiöljy tai juokseva margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna turvota mielellään puoli tuntia.
Paista kuumassa vohveliraudassa ja tarjoa seuraksi kermavaahtoa ja marjahilloa tai marjoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa