Mainos
Mainos

Gluteenittomat vohvelit sopivat jälkiruokana, brunssille – tai vaikka pannukakun tilalle herkullisena välipalana. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Vohvelit (gluteeniton), 8-10 kpl

  • 5 dl maitoa
  • 3 munaa
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl tummaa, gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita sulatettuna, tai ¾ dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Mittaa kulhoon maito.

Riko joukkoon munat ja sekoita kevyesti.

Lisää ripaus suolaa ja sokeria.

Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu voi, rypsiöljy tai juokseva margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.

Anna turvota mielellään puoli tuntia.

Paista kuumassa vohveliraudassa ja tarjoa seuraksi kermavaahtoa ja marjahilloa tai marjoja.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.