Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vohvelisydämet poronpaistiseoksella ja mädillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaihteluna toasteille on hauskaa tarjoilla vohvelisydämiä, etenkin ystävänpäivänä. Tarjoile rakkaallesi viehättävä alkuruoka ennen päivällistä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljälle

Vohvelit

  • 100 g voita
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 10 g hiivaa
  • 50 g voita

Täyte

  • 150 g savustettua poronpaistia
  • 50 g mätiä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl raastettua piparjuurta

Koristeluun

  • sekasalaattia
  • paprikaa
  • tilliä

Valmistusohje

1. Vohvelit: Kuumenna maito 37-asteiseksi. Sekoita hiiva puoleen maidosta. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia. Sulata 50 g voita ja anna sen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voisula taikinaan. Kuumenna vohvelirauta. Penslaa rauta voilla ja paista vohveli, tarvitset n. ¾ dl taikinaa yhteen. Muiden vohveleiden paistoon et tarvitse rasvaa.

2. Poronpaistiseos: Vatkaa kerma, lisää piparjuuri. Suikaloi poronpaisti ja lisää kermaan. Lisää 40 g mätiä, säästä loput koristeluun.

3. Huuhdo salaatit, kuutioi hieman paprikaa, leikkaa vohvelit sydämiksi. Täytä sydämet poroseoksella. Koristele mädillä, salaatilla, tillillä ja paprikalla.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaPorsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämetPizzaa parsallaPinaattivohvelitKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden keraJuustopiiraat ravunpyrstöillä
PoronpaistiAlkuruoatKananmunatonYstävänpäiväLeivontaSuolaiset leivonnaisetVälipalat
Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti
  • 07.01.201614:16
    Tartar

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Raejuustoleivokset poronpaistin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistikukka

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistituutit piparjuurikermalla ja avokadolla

  • 18.02.201300:00
    Cocktail alkupalat

    Akseli Herlevin Savuporosnäcksit