Vohvelisydämet poronpaistiseoksella ja mädillä
Vaihteluna toasteille on hauskaa tarjoilla vohvelisydämiä, etenkin ystävänpäivänä. Tarjoile rakkaallesi viehättävä alkuruoka ennen päivällistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Vohvelit
- 100 g voita
- 4 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 10 g hiivaa
- 50 g voita
Täyte
- 150 g savustettua poronpaistia
- 50 g mätiä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl raastettua piparjuurta
Koristeluun
- sekasalaattia
- paprikaa
- tilliä
Valmistusohje
1. Vohvelit: Kuumenna maito 37-asteiseksi. Sekoita hiiva puoleen maidosta. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia. Sulata 50 g voita ja anna sen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voisula taikinaan. Kuumenna vohvelirauta. Penslaa rauta voilla ja paista vohveli, tarvitset n. ¾ dl taikinaa yhteen. Muiden vohveleiden paistoon et tarvitse rasvaa.
2. Poronpaistiseos: Vatkaa kerma, lisää piparjuuri. Suikaloi poronpaisti ja lisää kermaan. Lisää 40 g mätiä, säästä loput koristeluun.
3. Huuhdo salaatit, kuutioi hieman paprikaa, leikkaa vohvelit sydämiksi. Täytä sydämet poroseoksella. Koristele mädillä, salaatilla, tillillä ja paprikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella