Vittorion jauhelihapihvit
Polpette di Vittorio vie kielen mennessään!
4 hengelle
- 915 g jauhelihaa
- nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, silputtuna
- merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuri
- 2,3 dl vastaraastettua parmesaania
- 2,3 dl hienoja korppujauhoja
- 1 tl muskottipähkinää
- 175 ml maitoa
- 60 ml neitsytoliiviöljyä
- suuria sitruunanlehtiä, 2 per pihvi
Tee näin
Valmistusohje
- Laita jauheliha, persilja, suola, pippuri, parmesaani, korppujauhot, muskottipähkinä, maito ja öljy kulhoon.
- Sekoita ainekset hyvin keskenään.
- Tee taikinasta lihapullia, paina ne sitten litteäksi.
- Laita kukin pihvi kahden sitruunanlehden väliin.
- Paista grillillä muutama minuutti per puoli. Kypsyessään sitruunanlehdet irrottavat öljyjä, jotka antavat pihveille sitruunaisen maun.
- Käännä pihvit pihdeillä, jotta sitruunanlehdet pysyvät lihan päällä.
- Laita pihvit tarjolle sitruunanlehtien kera. Lehdet kaunistavat lautasen, mutta niitä ei ole tarkoitus syödä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti