Vittorion jauhelihapihvit

Polpette di Vittorio vie kielen mennessään!

4 hengelle

  • 915 g jauhelihaa
  • nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, silputtuna
  • merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuri
  • 2,3 dl vastaraastettua parmesaania
  • 2,3 dl hienoja korppujauhoja
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 175 ml maitoa
  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • suuria sitruunanlehtiä, 2 per pihvi

Tee näin

    Valmistusohje

    - Laita jauheliha, persilja, suola, pippuri, parmesaani, korppujauhot, muskottipähkinä, maito ja öljy kulhoon.

    - Sekoita ainekset hyvin keskenään.

    - Tee taikinasta lihapullia, paina ne sitten litteäksi.

    - Laita kukin pihvi kahden sitruunanlehden väliin.

    - Paista grillillä muutama minuutti per puoli. Kypsyessään sitruunanlehdet irrottavat öljyjä, jotka antavat pihveille sitruunaisen maun.

    - Käännä pihvit pihdeillä, jotta sitruunanlehdet pysyvät lihan päällä.

    - Laita pihvit tarjolle sitruunanlehtien kera. Lehdet kaunistavat lautasen, mutta niitä ei ole tarkoitus syödä.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!