Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vittorion jauhelihapihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Polpette di Vittorio vie kielen mennessään!

4 hengelle

  • 915 g jauhelihaa
  • nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, silputtuna
  • merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuri
  • 2,3 dl vastaraastettua parmesaania
  • 2,3 dl hienoja korppujauhoja
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 175 ml maitoa
  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • suuria sitruunanlehtiä, 2 per pihvi

Tee näin

    Valmistusohje

    - Laita jauheliha, persilja, suola, pippuri, parmesaani, korppujauhot, muskottipähkinä, maito ja öljy kulhoon.

    - Sekoita ainekset hyvin keskenään.

    - Tee taikinasta lihapullia, paina ne sitten litteäksi.

    - Laita kukin pihvi kahden sitruunanlehden väliin.

    - Paista grillillä muutama minuutti per puoli. Kypsyessään sitruunanlehdet irrottavat öljyjä, jotka antavat pihveille sitruunaisen maun.

    - Käännä pihvit pihdeillä, jotta sitruunanlehdet pysyvät lihan päällä.

    - Laita pihvit tarjolle sitruunanlehtien kera. Lehdet kaunistavat lautasen, mutta niitä ei ole tarkoitus syödä.

    Lisää aiheesta:

    Sardellipullat tomaattikastikkeessaPossupyyt oliivien keraTonyn pihviliharullatPeppen lihapullatJuusto- ja oliivitäytteiset lehtipihvitJuustotäytteiset lehtipihvit
    JauhelihapihvitPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Jauhelihapihvit
    • 10.03.201607:00
      Semper

      Gluteenittomat jauhelihapihvit

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

    • 18.02.201300:00
      Gluteeniton

      Broilerijauhelihapihvit

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Ranskalaiset jauhelihapihvit

    • 18.02.201300:00
      Pääruoat

      Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera