Vitello tonnato
Vasikanpaisti tonnikalakastikkeen kanssa on italialainen klassikko. Vasikanliha keitetään viinin ja vihannesten kanssa ja tarjoillaan hunnutettuna kylmällä kastikkeella, jossa on majoneesia, tonnikalaa, sardelleja ja kapriksia.
Kuudelle
- 1 kg luutonta vasikanpaistia
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 sellerinvarsi
- 2 dl valkoviiniä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa vesilitraa kohti
- 10 pippuria
- 5-6 dl majoneesia
- 200 g tonnikalaa öljyssä
- 4 sardellifileetä
- 2-3 rkl kapriksia
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- kaprismarjoja
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Laita liha ahtaaseen kattilaan yhdessä kuorittujen ja paloiteltujen sipulin, porkkanan ja sellerin kanssa. Lisää viini ja öljy, sekä vettä sen verran, että nestettä on lihan puoliväliin.
Lisää suola ja pippurit ja keitä lihaa miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
2. Nosta liha kattilasta. Kaada liemi ja vihannekset sekoittimeen, soseuta ja kaada takaisin kattilaan. Nosta liha takaisin liemeen ja anna jäähtyä siinä. Ota liha liemestä vasta kun se on jäähtynyt täysin. Keitä lientä kokoon ja käytä kastikkeen teossa.
3. Valuta tonnikala. Soseuta tonnikala ja sardellit sekoittimessa sileäksi massaksi. Lisää massaan majoneesi ja pyöräytä muutaman kerran pitokytkimellä, ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Lisää kaprikset ja puristettu sitruunamehu, sekoita alhaisimmalla nopeudella hetki. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja valuta kastike ohuena nauhana lihan päälle. Koristele kaprismarjoilla ja sitruunalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan