Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vitello tonnato

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 1 kg luutonta vasikanpaistia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 sellerinvarsi
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa vesilitraa kohti
  • 10 pippuria
  • 5-6 dl majoneesia
  • 200 g tonnikalaa öljyssä
  • 4 sardellifileetä
  • 2-3 rkl kapriksia
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • kaprismarjoja
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Laita liha ahtaaseen kattilaan yhdessä kuorittujen ja paloiteltujen sipulin, porkkanan ja sellerin kanssa. Lisää viini ja öljy, sekä vettä sen verran, että nestettä on lihan puoliväliin.

Lisää suola ja pippurit ja keitä lihaa miedolla lämmöllä noin 1 tunti.

2. Nosta liha kattilasta. Kaada liemi ja vihannekset sekoittimeen, soseuta ja kaada takaisin kattilaan. Nosta liha takaisin liemeen ja anna jäähtyä siinä. Ota liha liemestä vasta kun se on jäähtynyt täysin. Keitä lientä kokoon ja käytä kastikkeen teossa.

3. Valuta tonnikala. Soseuta tonnikala ja sardellit sekoittimessa sileäksi massaksi. Lisää massaan majoneesi ja pyöräytä muutaman kerran pitokytkimellä, ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Lisää kaprikset ja puristettu sitruunamehu, sekoita alhaisimmalla nopeudella hetki. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja valuta kastike ohuena nauhana lihan päälle. Koristele kaprismarjoilla ja sitruunalohkoilla.

Vasikanpaisti tonnikalakastikkeen kanssa on italialainen klassikko. Vasikanliha keitetään viinin ja vihannesten kanssa ja tarjoillaan hunnutettuna kylmällä kastikkeella, jossa on majoneesia, tonnikalaa, sardelleja ja kapriksia.

Lisää aiheesta:

Vitello tonnato – italialainen vasikanpaistiVasikkablanquette curryn ja kapristen keraTilliliha lampaastaItalialainen vasikanpaisti kasvissuikaileiden keraLammasta sitruunakastikkeessaKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
VasikanpaistiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet