Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

Tee, kuten italialaiset: keitä vasikanpaisti viinin ja kasvisten kera ja tarjoile se kylmänä majoneesista, tonnikalasta, sardelleista ja kapriksesta tehdyn kastikkeen kanssa. Tämän ohjeen avulla ruokit vaikka koko suvun kerralla.

Kahdelletoista

  • 2 kg luutonta vasikanpaistia
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 sellerinvartta
  • 3 ½ dl valkoviiniä
  • 1 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa vesilitraa kohti
  • 15 kokonaista pippuria
  • 8 dl majoneesia
  • 350 g tonnikalaa öljyssä
  • 7 sardellifileetä
  • 5 rkl kapriksia
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 2 ruukkua rucolaa

Valmistusohje

1. Laita liha ahtaaseen kattilaan puhdistettujen ja pilkottujen sipulien, porkkanoiden ja sellerin kanssa. Lisää kattilaan viini ja öljy sekä sen verran vettä, että liha peittyy. Lisää suola ja pippurit ja keitä lihaa noin tunti miedolla lämmöllä.

2. Nosta paisti liemestä. Kaada liemi ja kasvikset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja soseuta. Kaada soseliemi kattilaan ja nosta paisti takaisin siihen ja anna sen jäähtyä. Ota paisti liemestä vasta kun se on jäähtynyt kokonaan. Keitä lientä kokoon ja käytä sitä kastikkeessa.

3. Valuta tonnikalat. Muussaa tonnikalat ja sardellit sileäksi tahnaksi koneella. Lisää majoneesi ja sekoita se parilla kytkimen painalluksella, ohenna mahdollisesti keitinliemellä tarvittaessa. Lisää sitruunamehu ja kaprikset ja sekoita alimmalla nopeudella, maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja valuta kastiketta päälle. Koristele rucolanlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!