Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdelletoista

  • 2 kg luutonta vasikanpaistia
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 sellerinvartta
  • 3 ½ dl valkoviiniä
  • 1 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa vesilitraa kohti
  • 15 kokonaista pippuria
  • 8 dl majoneesia
  • 350 g tonnikalaa öljyssä
  • 7 sardellifileetä
  • 5 rkl kapriksia
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 2 ruukkua rucolaa

Valmistusohje

1. Laita liha ahtaaseen kattilaan puhdistettujen ja pilkottujen sipulien, porkkanoiden ja sellerin kanssa. Lisää kattilaan viini ja öljy sekä sen verran vettä, että liha peittyy. Lisää suola ja pippurit ja keitä lihaa noin tunti miedolla lämmöllä.

2. Nosta paisti liemestä. Kaada liemi ja kasvikset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja soseuta. Kaada soseliemi kattilaan ja nosta paisti takaisin siihen ja anna sen jäähtyä. Ota paisti liemestä vasta kun se on jäähtynyt kokonaan. Keitä lientä kokoon ja käytä sitä kastikkeessa.

3. Valuta tonnikalat. Muussaa tonnikalat ja sardellit sileäksi tahnaksi koneella. Lisää majoneesi ja sekoita se parilla kytkimen painalluksella, ohenna mahdollisesti keitinliemellä tarvittaessa. Lisää sitruunamehu ja kaprikset ja sekoita alimmalla nopeudella, maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja valuta kastiketta päälle. Koristele rucolanlehdillä.

Lisää aiheesta:

Kalaa valkoviinikastikkeessaRanskalainen vasikkamuhennosVasikkablanquette curryn ja kapristen keraVitello tonnatoItalialainen vasikanpaisti kasvissuikaileiden keraKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
VasikanpaistiAlkuruoatPääruoatLiharuoka

Tee, kuten italialaiset: keitä vasikanpaisti viinin ja kasvisten kera ja tarjoile se kylmänä majoneesista, tonnikalasta, sardelleista ja kapriksesta tehdyn kastikkeen kanssa. Tämän ohjeen avulla ruokit vaikka koko suvun kerralla.

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet