Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Mallan focaccia.
Focaccia
- 3,5dl huoneenlämpöistä vettä
- 25g tuorehiivaa
- 2tl sokeria
- 400g durum-jauhoja
- 0,5dl hyvää oliiviöljyä
- 1tl suolaa
Pesto
- 0,5l vuohenputkea
- nippu basilikaa
- 0,5dl parmesanjuustoa
- 0,5dl pinjansiemeniä (paahdettuna)
- 1 valkosipulinkynsi
- 1dl hyvää oliiviöljyä
Lisäksi
- (Voikukannuppukapriksia)
- Oliiviöljyä (n. 1dl)
- Sormisuolaa (2-3rkl)
- Vuohenjuustoa (tuorejuustoa) (n.300g)
Valmistusohje
1. Valmista focaccia-taikina; Sekoita vesi, hiiva ja sokeri. Lisää durum ja oliiviöljy ja suola, sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä vuokaan ja kohota 1h.
2. Valmista pesto; sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa löysäksi tahnaksi.
3. Heittele päälle runsaasti oliiviöljyä, pestoa, vuohen tuorejuustoa ja kapriksia.
4. Paista 220˚C 15-30min.
5. Valele vielä hyvällä oliiviöljyllä.
Tarvikkeita:
irtopohjavuoka, suorakulmio, n. puolet uunipellin koosta
voikukkakapriksia
Suti