Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 01.11.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Mallan focaccia.

Focaccia

  • 3,5dl huoneenlämpöistä vettä
  • 25g tuorehiivaa
  • 2tl sokeria
  • 400g durum-jauhoja
  • 0,5dl hyvää oliiviöljyä
  • 1tl suolaa

Pesto

  • 0,5l vuohenputkea
  • nippu basilikaa
  • 0,5dl parmesanjuustoa
  • 0,5dl pinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1dl hyvää oliiviöljyä

Lisäksi

  • (Voikukannuppukapriksia)
  • Oliiviöljyä (n. 1dl)
  • Sormisuolaa (2-3rkl)
  • Vuohenjuustoa (tuorejuustoa) (n.300g)

Valmistusohje

1. Valmista focaccia-taikina; Sekoita vesi, hiiva ja sokeri. Lisää durum ja oliiviöljy ja suola, sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä vuokaan ja kohota 1h.

2. Valmista pesto; sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa löysäksi tahnaksi.

3. Heittele päälle runsaasti oliiviöljyä, pestoa, vuohen tuorejuustoa ja kapriksia.

4. Paista 220˚C 15-30min.

5. Valele vielä hyvällä oliiviöljyllä.

Tarvikkeita:

irtopohjavuoka, suorakulmio, n. puolet uunipellin koosta

voikukkakapriksia 

Suti

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Focaccia-tauluKoko Suomi leipoo: Stracciatella cannolitKoko Suomi leipoo: Pizza VaranneKoko Suomi leipoo: Sannan siemennäkkäri ja yrttinen leviteVilliyrtit: Jaanan "Villin puutarhurin muffinit"Tuoretomaattipizza
Koko Suomi leipoo -reseptitLeipäFocacciaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti