Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Mallan focaccia.
Focaccia
- 3,5dl huoneenlämpöistä vettä
- 25g tuorehiivaa
- 2tl sokeria
- 400g durum-jauhoja
- 0,5dl hyvää oliiviöljyä
- 1tl suolaa
Pesto
- 0,5l vuohenputkea
- nippu basilikaa
- 0,5dl parmesanjuustoa
- 0,5dl pinjansiemeniä (paahdettuna)
- 1 valkosipulinkynsi
- 1dl hyvää oliiviöljyä
Lisäksi
- (Voikukannuppukapriksia)
- Oliiviöljyä (n. 1dl)
- Sormisuolaa (2-3rkl)
- Vuohenjuustoa (tuorejuustoa) (n.300g)
Valmistusohje
1. Valmista focaccia-taikina; Sekoita vesi, hiiva ja sokeri. Lisää durum ja oliiviöljy ja suola, sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä vuokaan ja kohota 1h.
2. Valmista pesto; sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa löysäksi tahnaksi.
3. Heittele päälle runsaasti oliiviöljyä, pestoa, vuohen tuorejuustoa ja kapriksia.
4. Paista 220˚C 15-30min.
5. Valele vielä hyvällä oliiviöljyllä.
Tarvikkeita:
irtopohjavuoka, suorakulmio, n. puolet uunipellin koosta
voikukkakapriksia
Suti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti