Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Villiyrtit: Lauran revittävä sämpyläkakku vuohenputki-siankärsämöpestolla

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 01.11.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Lauran revittävä sämpyläkakku.

Sämpylätaikina

  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 2,5 dl vettä (42°C)
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Vuohenputki-siankärsämöpesto

  • 2,5 dl vuohenputkien nuoria lehtiä
  • 2,5 dl siankärsämön nuoria lehtiä
  • 0,5 dl pinjansiemeniä
  • 15 g parmesanraastetta
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • puolikas valkosipulin kynsi
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa

Täyttö ja kokoaminen

  • 125 g mozzarellaraastetta
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä

Horsmadippi

  • horsman lehtiä
  • punaviinietikkaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Sämpylätaikina

Mittaa 42 asteinen vesi kulhoon. Ripottele päälle kuivahiiva, sokeri ja oliiviöljy. Anna nesteen olla n. 5 minuuttia, kunnes se on kuplivaista ja vaahtoavaa. Tästä tiedät, että hiiva on herännyt.

Sekoita suola jauhoihin. Kaada neste yleiskoneen kulhoon. Lisää jauhot hiivaan samalla sekoittaen. Käydä taikinakoukkua. Anna koneen käydä, kunnes taikina on tasaista. Pyöritä tämän jälkeen vielä n. 5-6 minuuttia, kunnes taikina on elastista.


Peitä ja anna nousta n. 10 minuuttia.

Vuohenputki-siankärsämöpesto

Pese villiyrtit huolellisesti. Laita yrtit, siemenet, valkosipulin puolikas ja parmesanraaste tehosekoittimeen. Surauta hienoksi sipuksi. Lisää oliiviöljy. Pyöräytä vielä jonkin aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Täyttö ja kokoaminen

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 20 cm leveä keraaminen pyöreä vuoka oliiviöljyllä. Jaa sämpylätaikina kahteenkymmeneen osaan. Tee osista pallot ja litistä ne n. kämmenen kokoisiksi. Jaa villiyrttipesto ja mozzarellaraaste taikinalevyjen päälle. Sulje taikinalevy nyytiksi.

Riko ja sekoita muna kulhoon ja laita seesaminsiemenet lautaselle. Kasta sämpylänyytti ensin kananmunaan ja sitten seesaminsiemeniin. Sipaise sämpylän reunoihin oliiviöljyä ja laita öljyttyyn vuokaan keskelle. Jatka samalla tavalla lisäten sämpylä vieri viereen. Valuta sämpyläkakun väleihin vielä oliiviöljyä. Paista n. 30 minuuttia, kunnes kakku on saanut väriä ja pinta tuntuu kovahkolta. Irrota kakku vuoasta, kumoa ja siirrä tarjoiluastialle.

Horsmadippi

Pese ja kuivaa horsman lehden huolellisesti. Pilko lehdet pieneksi silpuksi. Sekoita sopiva määrä punaviinietikkaa, oliiviöljyä ja villiyrttiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kasta sämpyläpaloja horsma-öljydippiin.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Etelä-Karjalainen vetyleipäpitko, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Mariamin Marjatta-Mummon lankakeräKoko Suomi leipoo: Lauran Yrteillä täytetty koristeleipäKoko Suomi leipoo: Lauran Punajuuri-vuohenjuustobagelitKoko Suomi leipoo: NyhtöpizzaKoko Suomi leipoo: Petrin nopeat sienikolmiot
Koko Suomi leipoo -reseptitSämpylätLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti