Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Villiyrtit: Jaanan "Villin puutarhurin muffinit"

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 01.11.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Jaanan suolaiset villiyrttimuffinit.

Muffinit

  • 4 ¼ speltti täysjyväjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl smetanaa
  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia, rasvaa 10 %
  • 25 g pecorino romano-juustoa
  • 30 g vuohenputkea
  • 10 g ruoholaukkaa
  • 10 g voikukan lehtiä
  • n. 1 rkl voita vuuan voiteluun

Kuorrute

  • 100 g vähäsuolaista voita
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 20 g ahosuolaheinää
  • 0,5tl raastettua valkosipulia
  • ripaus suolaa

Koristeluun

  • 2-3 rkl Ketunleipää
  • 2-3 rkl Ruoholaukan kukintoja
  • 10-12 Voikukan kukka

Valmistusohje

 Kuorrute:

  • Vaahdota pehmeä voi.
  • Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  • Hienonna villiyrtit teholeikkurissa pieneksi. Lisää kuorrutteeseen ja sekoita.
  • Lisää suola ja sekoita.
  • Laita kuorrute pursotinpussiin.
  • Jätä odottamaan koristelua.

Muffinit:

  • Silppua villiyrtit teholeikkurissa.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Mittaa muna, smetana ja turkkilainen jogurtti.
  • Lisää raastettu juusto sekä silputut villiyrtit. Sekoita.
  • Lisää kuivat aineet. Sekoita juuri ja juuri sekaisin.
  • Voitele muffinipellistä 10-12 koloa. Jaa taikina koloihin.
  • Paista 200 asteessa 20-22 minuuttia.
  • Poista muffinit vuuista koristelualustalle.

Koristelu:​​​​​​​

  • Pursota kuorrutetta muffinin päälle.
  • Ripottele päälle
    • ketunleipää
    • ruoholaukan kukintoja
    • voikukan kukkaa (nypi ”terälehtiä” kukan ulkoreunoista)

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Saimaan seudun suolainen leipätaideteos, Shawan reseptiKoko Suomi leipoo: Kuninkaiden herkkuKoko Suomi leipoo: Saariston lohileivosKoko Suomi leipoo: Saaran valkosipulinensiemennäkkäriVilliyrtit: Emmin villiyrttipiirakkaTuulihatut
Koko Suomi leipoo -reseptitSuolaiset muffinitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti