Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Jaanan suolaiset villiyrttimuffinit.

Muffinit

  • 4 ¼ speltti täysjyväjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl smetanaa
  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia, rasvaa 10 %
  • 25 g pecorino romano-juustoa
  • 30 g vuohenputkea
  • 10 g ruoholaukkaa
  • 10 g voikukan lehtiä
  • n. 1 rkl voita vuuan voiteluun

Kuorrute

  • 100 g vähäsuolaista voita
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 20 g ahosuolaheinää
  • 0,5tl raastettua valkosipulia
  • ripaus suolaa

Koristeluun

  • 2-3 rkl Ketunleipää
  • 2-3 rkl Ruoholaukan kukintoja
  • 10-12 Voikukan kukka

Valmistusohje

 Kuorrute:

  • Vaahdota pehmeä voi.
  • Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  • Hienonna villiyrtit teholeikkurissa pieneksi. Lisää kuorrutteeseen ja sekoita.
  • Lisää suola ja sekoita.
  • Laita kuorrute pursotinpussiin.
  • Jätä odottamaan koristelua.


Muffinit:

  • Silppua villiyrtit teholeikkurissa.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Mittaa muna, smetana ja turkkilainen jogurtti.
  • Lisää raastettu juusto sekä silputut villiyrtit. Sekoita.
  • Lisää kuivat aineet. Sekoita juuri ja juuri sekaisin.
  • Voitele muffinipellistä 10-12 koloa. Jaa taikina koloihin.
  • Paista 200 asteessa 20-22 minuuttia.
  • Poista muffinit vuuista koristelualustalle.

 

 

Koristelu:​​​​​​​

  • Pursota kuorrutetta muffinin päälle.
  • Ripottele päälle
    • ketunleipää
    • ruoholaukan kukintoja
    • voikukan kukkaa (nypi ”terälehtiä” kukan ulkoreunoista)

 

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.