Villiyrtit: Emmin villiyrttipiirakka

Eps.6.Villiyrtit.EMMI
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Emmin piirakka.

Kotipihan lempi piirakka

  • 150g voita
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1muna
  • 2rkl kylmää vettä
  • 1dl juustoraastetta

Päälle

  • 3 perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus pippuria
  • ripaus suolaa
  • 0,2 dl timjamia, 0,2dl nokkosta, 0,2dl maitohorsmaa

Päälle

  • 150g Vuohenjuustoa
  • 3rkl hunajaa

Villivihannespesto

  • 0,2dl timjamia, 2dl vuohenputkea, 0,5dl persiljaa, 1dl voikukan lehtiä
  • 0,5dl mantelirouhetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • 2rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Koti pihan lempi piirakka

Nypi pohja-aineet taikinaksi. Leivo taikina litteäksi, kääri kelmuu ja anna levätä hetki jääkaapissa. Kaulitse sen jälkeen taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi ja pistä kulhoon. Mausta perunat öljyllä, suolalla, pippurilla, yrteillä ja valkosipulilla. Lado perunat ohueksi kerrokseksi pohjan päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta uunista kun reunat ovat saaneet väriä. Levitä kuuman piirakan päälle vuohenjuusto ja hunaja, sekä yrttiseos.

 

Villivihannespesto: 

 

Leikkaa yrtit ja valkosipuli veitsellä pieniksi. Sekoita joukkoon mantelirouhe ja mausta.

 



Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!