Viinimarinoitua kesäkinkkua

Riimisuolattu kinkku tuntuu ehkä hieman raikkaammalta kuin purkkikinkku.

Neljälle

  • 1 purkkikinkku tai 600 g riimisuolattua
  • 2-3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 300 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl viiniä marinadista
  • hieman soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi kinkku, laita vadille, kaada päälle viini. Anna vetäytyä muutama tunti. Kaada viini pois, mutta säästä se.

2. Paista sienet margariinissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja viiniä marinadista. Mausta, keitä hiljalleen vähintään 10 minuuttia ja mausta soijalla.

3. Kaada muhennos kinkkuviipaleille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.