Viinimarinoitua kesäkinkkua

Riimisuolattu kinkku tuntuu ehkä hieman raikkaammalta kuin purkkikinkku.

Neljälle

  • 1 purkkikinkku tai 600 g riimisuolattua
  • 2-3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 300 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl viiniä marinadista
  • hieman soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi kinkku, laita vadille, kaada päälle viini. Anna vetäytyä muutama tunti. Kaada viini pois, mutta säästä se.

2. Paista sienet margariinissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja viiniä marinadista. Mausta, keitä hiljalleen vähintään 10 minuuttia ja mausta soijalla.

3. Kaada muhennos kinkkuviipaleille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!