Viinimarinoitua etuselkää

Valmista grillillä tai uunissa.

Neljälle-viidelle

  • noin 800 g mureutettua naudan etuselkää

Marinadi

  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa mustapippuria
  • ½ rkl paprikajauhetta

Salaatti

  • 1 suikaloitu jäävuorisalaatinkerä
  • 2 kuutioitua paprikaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • mustapippuria
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita liha kestävään muovipussiin, sekoita marinadi ja lisää pussiin. Solmi pussi kiinni, laita jääkaappiin 5-6 tunniksi.

2. Valuta liha. Jos paistat lihan uunissa, pistä siihen paistolämpömittari. Laita liha uunivuokaan ja paista kunnes sisälämpötila on n. 65 astetta. Ulkogrillillä liha vaatii vähintään 20 minuuttia molemmin puolin, mutta kääntele sitä muutaman kerran. Kokeile tikulla milloin liha tuntuu kypsältä.

3. Laita salaattia kulhon pohjalle, sekoita muut ainekset kastikkeeksi ja lisää kulhoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.