Viinimarinoitua etuselkää
Valmista grillillä tai uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle-viidelle
- noin 800 g mureutettua naudan etuselkää
Marinadi
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl rapsiöljyä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa mustapippuria
- ½ rkl paprikajauhetta
Salaatti
- 1 suikaloitu jäävuorisalaatinkerä
- 2 kuutioitua paprikaa
- 2 dl ranskankermaa
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- mustapippuria
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita liha kestävään muovipussiin, sekoita marinadi ja lisää pussiin. Solmi pussi kiinni, laita jääkaappiin 5-6 tunniksi.
2. Valuta liha. Jos paistat lihan uunissa, pistä siihen paistolämpömittari. Laita liha uunivuokaan ja paista kunnes sisälämpötila on n. 65 astetta. Ulkogrillillä liha vaatii vähintään 20 minuuttia molemmin puolin, mutta kääntele sitä muutaman kerran. Kokeile tikulla milloin liha tuntuu kypsältä.
3. Laita salaattia kulhon pohjalle, sekoita muut ainekset kastikkeeksi ja lisää kulhoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan