Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viinikeitettyä hapankaalia ja bratwurstia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa viiltoja makkaroihin ja aseta ne voideltuun vuokaan. Paista makkaroita uunissa noin 20 minuuttia.

2. Kuori ja viipaloi sipuli. Lohko omena ja poista siemenet. Kuullota sipulia voissa keskilämmöllä, lisää omenalohkot paistumaan hetkeksi. Lisää joukkoon hapankaali ja viini ja murenna sekaan liemikuutio, sirottele sokeri ja kuminat ja lisää myös laakerinlehdet. Sekoita, kiehauta ja hauduta 20 minuuttia.

3. Nosta laakerinlehdet ruoasta ja jaa hapankaaliseos lämpimille lautasille, nosta makkara jokaiseen annokseen. Tarjoa keitettyjä perunoita ja vahvaa sinappia lisäksi.

Ehkä hapankaalin nimi pitäisi muuttaa? Monet eivät edes uskalla maistaa tätä herkkua. Ennenaikaan usean ruoan nimessä oli hapan-etuliite, nykyisin meidän pitäisi kai tarkentaa sitä muotoon hapatettu. Itse ei välttämättä tarvitse ruveta kaalia hapattamaan, kaupasta löytyy erinomaista hapankaalia monenlaisessa muodossa.

Lisää aiheesta:

Broileria piparjuurikastikkeessaLihaa hapankaalin keraPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaJuuresgratiini pekonillaPatapaistia portviinihyytelölläVenäläinen hapankaalikeitto
UunimakkaraPääruoatLiharuoka

Neljälle

  • 4 bratwurstia
  • 450 g hapankaalia
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl kokonaisia kuminoita
  • 3 laakerinlehteä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • vahvaa sinappia

Tuoreimmat aiheesta

Uunimakkara
  • 03.04.202011:34
    Hellapoliisi

    Uunimakkara – Katin täydellisellä reseptillä valmistuvat samalla myös lisukkeet

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Nopea makkarapannu

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Gratinoitua joulumakkaraa ja piparjuurikastiketta

  • 18.02.201300:00
    Perunamuusi

    Juustogratinoitu makkara ja perunamuusi

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Perunapaistos lenkkimakkaran kanssa