Viinikeitettyä hapankaalia ja bratwurstia

Ehkä hapankaalin nimi pitäisi muuttaa? Monet eivät edes uskalla maistaa tätä herkkua. Ennenaikaan usean ruoan nimessä oli hapan-etuliite, nykyisin meidän pitäisi kai tarkentaa sitä muotoon hapatettu. Itse ei välttämättä tarvitse ruveta kaalia hapattamaan, kaupasta löytyy erinomaista hapankaalia monenlaisessa muodossa.

Neljälle

  • 4 bratwurstia
  • 450 g hapankaalia
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl kokonaisia kuminoita
  • 3 laakerinlehteä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • vahvaa sinappia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa viiltoja makkaroihin ja aseta ne voideltuun vuokaan. Paista makkaroita uunissa noin 20 minuuttia.

2. Kuori ja viipaloi sipuli. Lohko omena ja poista siemenet. Kuullota sipulia voissa keskilämmöllä, lisää omenalohkot paistumaan hetkeksi. Lisää joukkoon hapankaali ja viini ja murenna sekaan liemikuutio, sirottele sokeri ja kuminat ja lisää myös laakerinlehdet. Sekoita, kiehauta ja hauduta 20 minuuttia.

3. Nosta laakerinlehdet ruoasta ja jaa hapankaaliseos lämpimille lautasille, nosta makkara jokaiseen annokseen. Tarjoa keitettyjä perunoita ja vahvaa sinappia lisäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.