Viineripullat

Pullia voi muunnella vaikka millä mitalla – tällä kertaa valmistamme ne viineritaikinasta. Hieman haastetta kaikille leivontataitoisille.

20 kpl

  • 50 g hiivaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 300 g voita

Täyte

  • 150 g karkeasti raastettua mantelimassaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Liuota hiiva maitoon.

2. Työstä nesteeseen suola, sokeri ja muna.

3. Lisää jauhoja kunnes saat sopivan notkean taikinan.

4. Kaulitse taikina pitkulaiseksi levyksi kevyesti jauhotetulla alustalla. Höylää voi juustohöylällä ja peitä 2/3 taikinalevystä viipaleilla.

5. Taita ”tyhjä” taikina voilla peitetyn taikinan päälle, käännä sitten taikina kolminkertaiseksi. Kaulitse 30x40 cm levyksi.

6. Leikkaa taikinasta n. 7X7 cm ruutuja. Käännä nurkat pullan alapuolelle, laita pullat vedellä huuhdotulle pellille. Anna kohota 45 minuuttia.

7. Penslaa pullat munalla, paista 6-8 minuuttia. Täytä mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja