Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viineripullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pullia voi muunnella vaikka millä mitalla – tällä kertaa valmistamme ne viineritaikinasta. Hieman haastetta kaikille leivontataitoisille.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

20 kpl

  • 50 g hiivaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 300 g voita

Täyte

  • 150 g karkeasti raastettua mantelimassaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Liuota hiiva maitoon.

2. Työstä nesteeseen suola, sokeri ja muna.

3. Lisää jauhoja kunnes saat sopivan notkean taikinan.

4. Kaulitse taikina pitkulaiseksi levyksi kevyesti jauhotetulla alustalla. Höylää voi juustohöylällä ja peitä 2/3 taikinalevystä viipaleilla.

5. Taita ”tyhjä” taikina voilla peitetyn taikinan päälle, käännä sitten taikina kolminkertaiseksi. Kaulitse 30x40 cm levyksi.

6. Leikkaa taikinasta n. 7X7 cm ruutuja. Käännä nurkat pullan alapuolelle, laita pullat vedellä huuhdotulle pellille. Anna kohota 45 minuuttia.

7. Penslaa pullat munalla, paista 6-8 minuuttia. Täytä mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Lisää aiheesta:

Suloiset reikäkakutPomeranssileipäKardemummajoulukakkuTäytetyt sahramipullatAamiaissämpylätLaskiaiskranssi
ViineritKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Viinerit
  • 18.10.201720:05
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Viinerit

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Omenaviinerit

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Raikkaat hedelmäviinerit

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Viineripullat

  • 18.02.201300:00
    Omenapiirakka

    Ylipitkä omenaviineri