Viineripullat
Pullia voi muunnella vaikka millä mitalla – tällä kertaa valmistamme ne viineritaikinasta. Hieman haastetta kaikille leivontataitoisille.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
20 kpl
- 50 g hiivaa
- 2 ½ dl maitoa
- ½ tl suolaa
- 3 rkl kidesokeria
- 1 kananmuna
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 300 g voita
Täyte
- 150 g karkeasti raastettua mantelimassaa
- 3 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Liuota hiiva maitoon.
2. Työstä nesteeseen suola, sokeri ja muna.
3. Lisää jauhoja kunnes saat sopivan notkean taikinan.
4. Kaulitse taikina pitkulaiseksi levyksi kevyesti jauhotetulla alustalla. Höylää voi juustohöylällä ja peitä 2/3 taikinalevystä viipaleilla.
5. Taita ”tyhjä” taikina voilla peitetyn taikinan päälle, käännä sitten taikina kolminkertaiseksi. Kaulitse 30x40 cm levyksi.
6. Leikkaa taikinasta n. 7X7 cm ruutuja. Käännä nurkat pullan alapuolelle, laita pullat vedellä huuhdotulle pellille. Anna kohota 45 minuuttia.
7. Penslaa pullat munalla, paista 6-8 minuuttia. Täytä mantelimassalla ja kermavaahdolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa