Viikunasorbetti mantelikorissa

Tuoreista marjoista tehdyt sorbetit eli hyydykkeet ovat ihania jälkiruokia eivätkä edes niin epäterveellisiä, mikä tekee niistä vielä parempia. Tätä reseptiä voi muunnella loputtomiin. Vaihda vain hedelmät (10 viikunaa = n. 300 g hedelmälihaa) ja alkoholi johonkin muuhun. Muscovadosokeri kannattaa hedelmistä riippuen vaihtaa vaaleaan sokeriin. Tai mikset tekisi kuten hienoissa ravintoloissa? Tarjoile pieni sorbettikuula ennen pääruokaa. Kylmä sorbetti, jossa on hieman alkoholia, tekee muulle ruoalle tilaa vatsassa.

Ainekset

  • Neljälle

Mantelikori

  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 100 g murskattuja mantelilastuja
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl siirappia

Sorbetti

  • 10 tuoretta viikunaa
  • 1 dl muscovadosokeria (tai raakasokeria)
  • 1 cl calvadosta
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Mantelikori: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa samalla sekoittaen. Ota seoksesta nokareita leivinpaperille. Paista uunissa kullanruskeiksi. Kun lastut ovat hieman jäähtyneet, irrota ne varovasti. Asettele ne ylösalaisin käännettyjen kulhojen päälle, jotta ne muotoutuvat koreiksi.

2. Keitä vesi ja sokeri liemeksi, anna jäähtyä. Halkaise viikunat, koverra hedelmäliha ja sekoita tasaiseksi pyreeksi. Sekoita hedelmäpyree, sokeriliemi ja calvados. Anna pyöriä jäätelökoneessa haluttuun sakeuteen. Laita pakkaseen tunniksi tai kahdeksi.

3. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, voit tehdä sorbetin tavallisessakin pakastimessa. Kaada sorbettitaikina matalaan vuokaan ja laita pakastimeen 4-6 tunniksi. Sekoita välillä, jotta sorbetista tulee tasaista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!