Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viikunasorbetti mantelikorissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljälle

Mantelikori

  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 100 g murskattuja mantelilastuja
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl siirappia

Sorbetti

  • 10 tuoretta viikunaa
  • 1 dl muscovadosokeria (tai raakasokeria)
  • 1 cl calvadosta
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Mantelikori: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa samalla sekoittaen. Ota seoksesta nokareita leivinpaperille. Paista uunissa kullanruskeiksi. Kun lastut ovat hieman jäähtyneet, irrota ne varovasti. Asettele ne ylösalaisin käännettyjen kulhojen päälle, jotta ne muotoutuvat koreiksi.

2. Keitä vesi ja sokeri liemeksi, anna jäähtyä. Halkaise viikunat, koverra hedelmäliha ja sekoita tasaiseksi pyreeksi. Sekoita hedelmäpyree, sokeriliemi ja calvados. Anna pyöriä jäätelökoneessa haluttuun sakeuteen. Laita pakkaseen tunniksi tai kahdeksi.

3. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, voit tehdä sorbetin tavallisessakin pakastimessa. Kaada sorbettitaikina matalaan vuokaan ja laita pakastimeen 4-6 tunniksi. Sekoita välillä, jotta sorbetista tulee tasaista.

Tuoreista marjoista tehdyt sorbetit eli hyydykkeet ovat ihania jälkiruokia eivätkä edes niin epäterveellisiä, mikä tekee niistä vielä parempia. Tätä reseptiä voi muunnella loputtomiin. Vaihda vain hedelmät (10 viikunaa = n. 300 g hedelmälihaa) ja alkoholi johonkin muuhun. Muscovadosokeri kannattaa hedelmistä riippuen vaihtaa vaaleaan sokeriin. Tai mikset tekisi kuten hienoissa ravintoloissa? Tarjoile pieni sorbettikuula ennen pääruokaa. Kylmä sorbetti, jossa on hieman alkoholia, tekee muulle ruoalle tilaa vatsassa.

Lisää aiheesta:

Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen keraSorbetilla täytetyt mantelikupit hedelmien keraMaukkain mansikkapiirakkaPanna cotta á la JanKevyt hedelmätorttuGratinoitua viinivaahtoa ja hedelmiä
SorbettiKananmunatonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Sorbetti
  • 29.01.201614:24
    Päivän resepti

    Hellapoliisin marja-kookossorbetti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Mangosorbetti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Greippisorbetti

  • 18.02.201300:00
    Drinkit

    Mansikkagranité

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Puolukkasorbetti